Ako niste bili, pogledajte impresivne fotografije i videe s jučerašnjeg festivala vatrometa na Bundeku

FOTO: Ivana Marić

Međunarodni festival vatrometa po 18. put krasi nebo iznad Zagreba od 29. lipnja do danas, 1. srpnja, odnosno od 30. lipnja budući da je u petak otvorenje bilo odgođeno zbog nevremena. Nebo iznad Zagreba je zasjalo, a impresivni vatromet vidio se i iz udaljenijih dijelova grada.

FOTO: Ivana Marić

Festival Vatrometa Bundek 2018 ?#zagreb #croatia #vatromet #festivalvatrometa #festivalvatrometa2018 #fireworks #instagood

Objavu dijeli Ivan Berko (@capturing.best.moments)

U pirotehničkim krugovima Festival vatrometa u Zagrebu na Bundeku, priznat je u svijetu i postoje liste čekanja za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu a mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje su se okupili najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari, te priredili zabavu za pamćenje, pokazali svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti sa tisućama projektila.

FOTO: Ivana Marić

Na dosad održanih 17 festivala nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz brojnih država – Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunjske, Filipina itd.

FOTO: Ivana Marić

Ovoga puta na zagrebačkom Bundeku predstavile su se tri vrhunske ekipe koji imaju zavidan svjetski rejting. To su kompanije koje su već osvojile mnoge međunarodne festivale “ Bolshoy Prazdnik” – ruski majstori oslikavanja neba, Fire Event iz Austrije poznati po svojoj fascinantnoj koreografiji i prikazivanju neba u obliku čarobne vatrene kulise, te HC Pyrotechnics – Belgija, koji su se već prije četiri godine predstavili zagrebačkoj publici.

FOTO: Ivana Marić

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i šarolik glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za djecu se svakoga se dana u 22 sata priprema ‘dječji vatromet’, a tu je i veliki lunapark, bogata gastro ponuda te puštanje lanterni za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu.

FOTO: Ivana Marić

Dva vatrometa zbog odgode

Zbog loših vremenskih uvjeta u petak je odgođen početak Međunarodnog festivala vatrometa, ni zato su u subotu održana dva – ruska ekipa Bolshoy Prazdnik, koja je trebala danas nastupiti i ekipa iz Austrije Fire Event, najbolji Hrvatski tamburaši, te veliki lunapark i dječji vatromet u 22 sata.

U nedjelju povodom utakmice Hrvatska-Danska na Međunarodnom festivalu vatrometa Mirnovec pirotehnika pripremila je navijački vatromet (vatromet koji će se ispucavati u ritmu navijačke muzike) posvećen dobrim igrama naše nogometne reprezentacije u Rusiji.

Za sve posjetitelje organizirano je i gledanje utakmice na velikom screenu 4×2 m na festivalu, a poslije slavlje uz dva vatrometa.


Komentari