ADVENT U ŠPANSKOM? Organizatori otkrili za što su dobili dozvolu od Grada

Advent u Španskom
Advent u Španskom: Foto: Facebook/Rekreativan kvart

Iz Udruge Rekreativni kvart SHP otkrili su očekuje li Špančane ove godine božićni ugođaj u kvartu.

“Udruga nije ishodovala rješenje Grada Zagreba o postavljanju komercijalnih kućica u svrhu organizacije njihove humanitarne manifestacije “Advent kod nas doma u Španskom”. No, da sve ne bi bilo sivo – volonteri udruge dobili su od Grada dozvolu za postavljanje bine za svoj kulturno-glazbeni program kojim će pokušati razbiti ove tužne pandemijske dane pred nama i pokušati ipak, razveseliti kvartastične klince svog kvarta s bogatim programom”, priopćili su i otkrili detalje programa.

U narednim danima, Trgom Ivana Kukuljevića odjekivat će glasovi dječjih zborova i zborova mladih iz Župa njihovog Dekanata, a odazvali su se i poznati glazbenici koji su prepoznali humanitarnu notu udruge koja će humanitarni prilog manifestacije uručiti potrebitim obiteljima koje su stradale u potresima a još uvijek žive u Hostelu Arena. Njih čak 192, izvijestili su iz Udruge i poručili da ovih dana očekuju pozitivan odgovor od Turističke zajednice Grada Zagreba “kako bi uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju koja je zbog ograničenog komercijalnog djelovanja manifestacije znatno narušena”.

Očekuju i pomoć susjeda koji su i prethodnih godina pokazali dobar duh.

“Adventski program otvara se 4.prosinca, a posebno lijepo će biti dva dana kasnije na proslavi najpopularnijeg dječjeg sveca – Svetog Nikole. Program će trajati svakodnevno do 7.siječnja kad će se svečano zatvoriti manifestacija. Donacije potrebitima u Hostelu Arena biti će uručene 23.prosinca”, otkrili su planove i pozvali sve ljude dobre volje u Špansko.

Komentari