140 METARA PODIJELILO ZAGREB! Sviđa li vam se novo ruho Stare Vlaške? Jedni kude, a drugi hvale: ‘Treba ih više u užem centru!’

Foto: Zagreb.info

Nova Stara Vlaška već je dva tjedna pješačka zona, a ideja aktualne gradske vlasti jest malo, pomalo, središtem grada širiti pješačke zone po uzoru na nama bliske europske metropole poput Beča ili Ljubljane.

Kako je i sam gradonačelnik Tomislav Tomašević priznao, osvrnuvši se na prvu, cijelu, godinu na čelu glavnog grada, “kritičara nikada nije bilo više”. Motri se svaki korak gradonačelnika, a kritike zaista padaju sa svih strana.

Pa tako i na ideju da se početak Vlaške ulice, nazivan Starom Vlaškom, pretvori u pješačku zonu. Riječ je o kratkom dijelu ulice koji je omeđen Šoštarićevom i Branjugovom ulicom, načičkan trgovinama, kafićima i ponekom stambenom zgradom, a dugačak nešto više od 140 metara.

Tih 140 metara polarizirali su Zagreb do neslućenih razmjera, stoga smo pitali naše čitatelje što misle o novom ruhu Stare Vlaške. Odgovori kao i uvijek – nisu razočarali.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

Glavna zamjerka nove Stare Vlaške jest da se ne uklapa u povijesnu jezgru Zagreba, ali ruku na srce, rijetko koji dio povijesne jezgre Zagreba se uklapa u ono što je nekada bilo.

“Neukus i nedostatak ideje”, jedan je od komentara, dok se drugi nada da će “novo i trajno rješenje biti bolje i prikladnije”.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

“Ovo je nakaradno”, piše u jednom komentaru, dok se drugi pozivaju na “zagrebački štih” i nedostatak istog.

Komentari čitatelja (foto: Zagreb.info)

No, nisu svi komentari loši i negativni. Dosta čitatelja je napisalo kako jedva čekaju dodatna proširenja pješačkih zoni u gradu, a neki od njih su i čestitali na sjajnoj izvedbi nove Stare Vlaške.


Komentari