Zbog ovakvih ljudi autobusi stalno kasne: ‘Čekali smo sat vremena, a on neće dobiti ni kaznu’

Zagrepčani puni prigovora na autobusnu liniju 222 (FOTO: Darko Tomas/CROPIX)

Ukoliko imate pitanje na koje ne možete od institucija nikako dobiti odgovor, javite nam se u rubriku ‘Vi pitate, mi odgovaramo’, a mi ćemo za vas pokušati doznati informacije koje vam trebaju. Pisati nam možete na mail [email protected]

Koliko puta ste na nekom manjem okretištu željeli ući u autobus, ali to nije bilo moguće jer na okretištu bio parkiran neki drugi autobus ili jedan ili više automobila? Vjerojatno puno. Isto tako vozač ZET-ovog autobusa je bio nemoćan, jedino što može učiniti u tom trenutku je pustiti putnike da uđu, ne na okretištu već gdje je to moguće.

S jednim takvim problemom obratio nam se čitatelj. Naime, radi se o okretištu za autobuse ZET-a na Hunjki.

“Prekjučer (nedjelja) smo svjedočili neugodnom događaju na Hunjki kada su se nesavjesni vozači parkirali na autobusno okretište i autobus nije mogao krenuti na vrijeme. To okretište nije dobro riješeno i slabo je označeno i gotovo se redovito događa da se tu nepropisno parkiraju privatni automobili. Autobus je nakon potrage za vozačem krenuo sa zakašnjenjem od gotovo sat vremena, a vozač će vjerojatno proći bez kazne!“.

Donosimo detalje: ZET nabavlja 30 rabljenih autobusa, evo kad bi trebali stići u Zagreb


 

Prometni redari: Pojačat ćemo aktivnosti

Pitali smo Prometno redarstvo koje je nadležno za ovakve situacije i rekli su nam sljedeće: „Nastavno na Vašu prijavu obavještavamo Vas da su službene osobe Sektora za komunalno i prometno redarstvo izvršile dodatne izvide terena na predmetnoj lokaciji te će osobito u danima vikenda, pojačati aktivnosti na predmetnom području“.

Praksa ostavljanja motornih vozila gdje god se sjete nesavjesni vozači postalo je trend koji sve češće stvara zastoje u prometu ili kašnjenje ZET-ovih autobusa i tramvaja. Primjerice, nedavno je u Maksimirskoj ulici kod broja 105 neobzirni vozač automobila zaustavio tramvajski promet na čak 45 minuta jer je nepropisno parkirao svoje vozilo. Automobil je bio parkiran tako da je blokirao tramvajsku prugu, a zbog svega je pozvana i policija te pauk, koji su automobil i uklonili.

To je tek jedan od primjera s kojim se Zagrepčani svakodnevno susreću i kasne na posao, u školu ili gdje god se zaputili. No, barem na jednom okretištu – Hunjki, ne bi trebalo više biti problema s nepropisno parkiranim autobusima ili automobilima.


Komentari