Zaposlenici Dumovca spasili male kune i doživjeli nešto neobično: ‘Nevjerojatna slučajnost’

Spašene kune / Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba

Jučer je ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec doživjela neobičnu situaciju. Naime, zadesila ih je takva slučajnost da su na dvije različite lokacije u istočnom dijelu grada spasili dvije male kune, javljaju iz Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Obje kune su pronađene u istočnom dijelu Zagreba, točnije, jednu je ekipa preuzela na Žitnjaku, a riječ je o mužjaku starom mjesec dana. Ova je mlada kuna invadirana ličinkama muhe.


Drugo mladunče je pronađeno u Sesvetama, a toliko je maleno da još nije niti progledalo. Staro je tek tri tjedna, još uvijek nemoćno i bez ljudske pomoći ne bi preživjelo. To je mladunče pak ženskog spola.

@zagrebinfo Danas obilježavamo Svjetski dan zaštite životinja, a ovo su neke od zaštićenih vrsta u Hrvatskoj 🐢 #zagrebinfo #zivotinje #zastitazivotinja #zasticenavrsta ♬ original sound – zagreb.info

Sad se druže, a kasnije će biti vražene u prirodu

Obje su male kune stigle u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba gdje im se pružila sva potrebna veterinarska skrb. Posebno raduje činjenica da je mužjačić, čim je očišćen od ličinki muhe, pokazao zanimanje za sve što ga okružuje. Djelatnici Zoološkog vrta javljaju kako je i žensko mladunče stabilno i vjeruju kako će i ono biti dobro.

Kasnije su male kune nahranjene i čak su se počele međusobno družiti. Godi im blizina životinja iste vrste i to im pruža osjećaj sigurnosti. Veterinari i veterinarski tehničari će se pobrinuti da kune ojačaju, a kad procijene da su sposobne za samostalan život, bit će vraćene u prirodu.

@zagrebinfo Uskršnja ptica umjesto uskršnjeg zeca, da – moguće je! 🐣 #zagrebinfo #easter #happyeaster #uskrs #bunny #zec #holiday #fyp #fy #viraltiktok #viral #voxpopuli #anketa ♬ original sound – zagreb.info

Ova je objava oduševila brojne građane koji su izrazili sreću i zadovoljstvo jer su kune spašene i sad uživaju u međusobnom društvu.

“Šećer bu me strefio kako su slatke”, “Duše drage”, “Lijepo da su zajedno”, “Male bubice, sretno im”, “Miceki mali”, tek su neki od brojnih pozitivnih reakcija na objavu i spašenim malim kunama.

Mrtve kornjače isplivale na obalu jezera u Zagrebu, stanovnici zabrinuti: ‘Ne veseli nas’


Komentari