Zagrepčanke uplatile putovanje preko poznate putničke agencije pa doživjele šok: ‘Novce još čekamo’

Uplatile su putovanje pa požalile (Foto: Pexels)

Nedavno nam se javila čitateljica s nevjerojatnom pričom. Naime, ona i njezina prijateljica su preko putničke agencije uplatile putovanje na Maltu na koju su trebale otputovati sredinom veljače. Spletom okolnosti, putovanje je otkazano, a agencija je obećala vratiti uplaćeni novac. Međutim, one svoje novce još uvijek čekaju.

Naime, dvije su se prijateljice odlučile počastiti putovanjem na Maltu, uzele godišnji i rezervirale put od 12. do 16. veljače. Kako se putovanje bližilo, a nitko ih iz poznate putničke agencije nije kontaktirao, one su dva dana prije samog putovanja nazvale agenciju kako bi se još jednom o svemu informirale i čule posljednje detalje.

Međutim, ono što je uslijedilo je šokiralo naše čitateljice. U subotu ujutro, 10. veljače, prijateljica naše sugovornice je nazvala agenciju da bi joj oni rekli da zapravo uopće nisu sigurni hoće li se na putovanje uopće ići.

@zagrebinfo Besplatno putovanje bilo gdje na svijetu? Može! 🧳✈️ #zagreb #zagrebinfo #fy #fyp #viral #viraltiktok #voxpopuli #anketa #travel #travelabroad #travellover ♬ original sound – zagreb.info

‘Samo su otkazali putovanje i nisu nam javili’

“Nama se to nitko nije udostojao javiti, što bi bilo da mi nismo njih kontaktirale”, frustrirana je naša sugovornica koja ističe kako se cijeli ovaj razgovor odvio samo dva dana prije nego su trebale otputovati.

“Javit ćemo Vam popodne, do 16 sati hoće li se ići ili ne”, mrtvo hladno su im poručili iz agencije. Međutim, nisu nazvali već su kasnije toga dana poslali mail da je putovanje otkazano. Obrazloženja nije bilo.


Naravno, prijateljice su zvale i tražile neko objašnjenje za otkazivanje putovanja, na što su im neodređeno odgovorili da je “došlo do nekakvih problema s njihovim poslovnim partnerom” i da je više ljudi otkazalo putovanje pa je i sama agencija bila primorana otkazati cijeli taj put.

Besramna prevara ispred bolnice: Supružnici povjerovali potpunom neznancu: ‘Upozorite druge ljude’

‘Dobit ćete novac nazad’

“Mi smo njima rekli da zaista nije u redu dan ranije javiti ljudima da je put otkazan. Oni su nam na to samo odgovorili da će nam novci biti uplaćeni na račun kroz 2-3 dana. Čak su kao ispriku ponudili i vikend putovanje. I nakon što je prošao taj period od tri dana, ja sam nazvala i rekla da mi taj novac  želimo odmah nazad, pogotovo zato što se cijela situacija odvila na takav način, da smo za sve saznali u zadnjem trenu. Na kraju krajeva radi se o 490 eura, 245 mojih i 245 prijateljičinih”, priča nam  sugovornica.

Uslijedilo je jedan vremenenski period “natezanja”, kada je vlasnica i direktorica putničke agencije iznova ponavljala da će novci biti vraćeni, a nisu.

“Potom me nazvala prije nekih tri tjedna i rekla da će doći u Zagreb i da bismo se mogle naći, pri tome bi mi ona mogla poslati ugovor, u smislu na papiru potpisanu potvrdu da će nam vratiti novce do 01. travnja. Mi smo pristale pričekati, što nam je drugo preostalo”, priča naša sugovornica.

Prijepis razgovora, Foto: čitateljica

Imaju ogroman dug

“I taj dan kad smo postigle taj dogovor, ispričala se i rekla kako duguje jako puno ljudi,  kako taj poslovni partner s kojim surađuju im duguje novac te se sada ne javlja i da nije sigurna kada će im on taj novac isplatiti. Ona sama je čak morala neku svoju privatnu kuću prodati da bi vratila novac koji duguje ljudima”, kaže naša čitateljica i dodaje kako ju je vlasnica agencije zamolila da se još malo strpe jer ima mnogo veće dugove nego tih 490 eura. Istaknula je i kako će im novac ipak biti vraćen.

Međutim, novci nisu stigli ni 1. travnja pa je naša sugovornica ponovno zvala i slala mailove, ali odgovora nije bilo. Par dana kasnije se ipak javila njezinoj prijateljici i objasnila da novaca još uvijek nema i da im njihov poslovni partner još uvijek nije vratio dug.

Tijekom ovih desetak dana, naša sugovornica više nije uspijevala doći do direktorice i vlasnice agencije.

Prijepis razgovora, Foto: čitateljica

I dalje posluju

Agencija i dalje očito normalno posluje jer je jedna poznanica naše čitateljice  nedavno dogovorila putovanje, iako nemaju za vratiti novac koji duguju ljudima koji na svoja putovanja nisu ni otišli.

Mi smo poslali upit agenciji kako bi se izjasnili o ovakvoj situciji , a odgovor ćemo naknadno objaviti.

Ipak, nakon što smo poslali mail putničkoj agenciji, ponovno nam se javila naša čitateljica koju je nakon toliko vremena ignoriranja nazvala vlasnica agencije. Kazala joj je da je primila naš upit.

‘Nije vidjela pozive’

Objasnila joj je i kako “njezine ranije pozive nije vidjela, a da su mailovi završili u neželjenoj pošti”.

Vlasnica je poručila našoj sugovornici da će “novci biti vraćeni, ali ne zna kada i da joj može vratiti u ratama”. Međutim, sva ova obećanja našoj sugovornici ništa ne znače jer se obećanja dosada naslušala.

Javila se na telefon pa ostala bez 7 tisuća eura: Policija upozorava na novu prevaru


Komentari