Zagrepčani polako odustaju od pojedinih usluga za uljepšavanje: ‘Naučila sam sve sama, radije odem na putovanje’

Frizerka, ilustracija (Foto: Unsplash)

Među tisućama Hrvata koji su od 2013. godine napustili Lijepu našu veliki je broj obrtnika koji su pod pritiskom visokih cijena i komplicirane državne birokracije sreću odlučili potražiti u zapadnoj Europi.

Oni koji su, pak, ostali, suočavaju se s rastom troškova, nametima i nebrojenim problemima s birokracijom. Svoje teško iskustvo tako je opisala jedna frizerka, vlasnica salona u Zagrebu.

“Prija dva tjedna sam sjela za stol i opet zapisala sve cijene da vidim koliko je sve pokupilo u ovih godinu dana otkako smo uveli euro. Zbrojila sam sve svoje troškove i shvatila da na bojanjima kose nakon poskupljenja materijala nemam nikakvu zaradu”, objašnjava.

Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali građane što kaže na takve nove cijene i jesu li uopće zadovoljni uslugom u frizerskim salonima u Zagrebu. Evo što su naši čitatelji odgovorili.

‘Ćelavi su došli na svoje’

“Odustala kroz godine, imam kratku kosu, naučila se ošišati sama, malo škare, malo trimer i dobro je”, “Pa radije ću si sama napravit frizuru, ošišat se ili ofarbati nego da dajem toliki novac”, “Sve one rade i doma za 50 do 70 posto nižu cijenu”, komentirali su građani.

“Stvarno su pretjerali”, “Na kraju se budemo doma šišali kak znamo i umijemo”, Užas, odem jednom godišnje”, “Mislim da cijene nisu realne, ćelavi su došli na svoje”, “Odustala kroz godine, imam kratku kosu, naučila se ošišati sama, malo škare, malo trimer i dobro je”, dodali su drugi.

Materijal je i njima poskupio, država hoće svoj dio, a bome i frizerka mora dobit plaću. Ljudi dragi zašto nitko ne kuka da je pivo u kafiću 3 i pol eura, pa su kafići puni, kava 2 eura,sok 2 i pol”, “Nije mi problem platiti kvalitetu”, pisali su neki od čitatelja.

“Ljepota žene nikada nije preskupa”, “Sve opravdano, za ljepotu ništa nije skupo, stara poslovica kaže malo jedi, a lijepo se nosi”, zaključili su neki od naših čitatelja.

Zagrebačka frizerka na sto muka nakon obavijesti od banke: ‘Pogledajte što su mi napravili’


Komentari