Zagrepčani ljuti zbog situacije u kvartu: ‘Ovo je nevjerojatno, teško im je prijeći cestu’

Zagrebački kvartovi (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Brojni Zagrepčani često se žale na problem odlaganja otpada, točnije na pretrpane kontejnere i smeće koje se zbog toga odlaže izvan njih. O neugodnom prizoru kojem svakodnevno svjedoči u vlastitom kvartu na društvenim mrežama izvijestio je jedan Zagrepčanin.

“Vrbani 3 – neki bi rekli “elitni” kvart u ZG-u. Iskreno, u svojih 5-6 godina ovdje ne mogu to reći. Kakva “stoka” ovdje živi to je nevjerojatno. Smeće posvuda svaki dan… Ali bitno da je Tomašević kriv”, napisano je u objavi.

Na njegovu objavu nadovezali su se brojni građani koji su imali podijeljena mišljenja. Neki su istaknuli da je problem vjerojatno u premalom broju kontejnera koji su pretrpani, na što su drugi odgovorili.

Smeće u Vrbanima (Foto: Reddit)

‘Ne radi se o kontejneru’

“Ima više kontejnera, jedan je npr. preko puta ceste od ovoga… Ali “gospodi” koja ovdje živi je teško prijeći cestu. Ovdje se uopće ne radi o kontejneru, nego o ljudima koji ovdje žive i predstavljaju se kao nekakva “elita / gospoda”. Iskreno da je kontejner ne znam ni ja koliko pun, SMEĆE NE BI BACIO VAN NJEGA!”, objasnio je autor objave.

Također, neki su se nadovezali na činjenicu da se Vrbani 3 smatraju elitnim zagrebačkim kvartom. “80-90 posto stanovništva na Vrbanima 3 su obitelji s djecom i penzići. Jedan od mirnijih, ljepših obiteljskih kvartova”, “Mnogi ga smatraju elitnim. Da, mirno je, ali da je lijepo – ne znam. Sve je puno smeća”, navodili su.

Podsjetimo, nedavno smo izvijestili o Zagrepčanki koja nam se požalila na veliku količinu različitog otpada koja je bačena ispred spremnika za plastiku, papir i staklo u Podbrežju. Na istom mjestu smeće se nalazilo i sredinom travnja, o čemu smo također pisali. Radilo se o nakupini otpada kod autobusne stanice Podbrežje.


Otpad u Podbrežju (Foto: Čitateljica)

Predviđene kazne

Inače, nepropisno odlaganje otpada je kažnjivo, a Grad se aktivno bori protiv takvih neodgovornih pojedinaca. Osim komunalnih redara, Grad je uspostavio i sustav videonadzora s kamerama koje se nadziru iz Operativno-komunikacijskog centra Sektora za komunalno redarstvo u Jagićevoj ulici.

Grad Zagreb tako želi otkrivati i kažnjavati neodgovorne građane koji nepropisno odlažu otpad. Do sada su već izdane tisuće kazni, a razlog je nepoštivanje modela odvajanja otpada koji se primjenjuje u Zagrebu.

Visina kazni za nepropisno odvajanje otpada ili, primjerice, bacanje papira na cestu, izvan spremnika, doseže i do 200 eura. Ipak, u slučaju da se ne može dokazati da je prekršaj nepropisnog odvajanja počinila upravo ta osoba, optužbe mogu pasti na sudu.

Zagrepčanka bijesna zbog ponašanja susjeda: ‘Sramota, kako mogu to raditi’


Komentari