Taekwondo klub Čigra postavio AVD uređaj: Briga o zdravlju članova prioritet je ovog kluba!

Foto: Taekwondo klub Čigra

Taekwondo kluba Čigra, koji djeluje na lokaciji Hrgovići 63, organizirao je proteklog ponedjeljka postavljanje AVD uređaja ispred prostorija Kluba.

Automatski vanjski defibrilator (AVD) jednostavan je prijenosni uređaj koji spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobi koja ima srčani zastoj. Za njih AVD predstavlja najbolji lijek. Srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen.

Uređaj je osobno uručila ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Maja Grba-Bujević, dr. med., predsjedniku Izvršnog odbora Taekwondo kluba Čigra, doc. dr. sc. Danijelu Bursaću, dr. med.

Osim navedenih, primopredaji su nazočili i predsjednica MO Jarun Ljiljana Marks Šikić, vijećnici VGČ Trešnjevka – jug Rada Borić i Nenad Ljubić te jedna od inicijatorica ovog hvalevrijednog projekta – Branislava Resanović iz NZJZ Grada Zagreba.

“Iznimno smo ponosni što je upravo na inicijativu Kluba prepoznata potreba za postavljanjem AVD uređaja. Nadamo se da isti neće biti potrebno upotrebljavati, ali za slučaj njegove potrebe, isti je na koristi svih ljudi u kvartu te nekome može spasiti život.

Ovim projektom svakako se pridonijelo kvaliteti života u kvartu, a TK Čigra je pokazala da može uspješno realizirati još jedan u nizu društveno odgovornih projekata”, izjavili su iz Kluba.


Komentari