Neprirodna pojava uznemirila Zagrepčane: ‘To je samo početak, bit će toga još’

Nevrijeme. (FOTO: Vladimir Urban)

Jaka kiša i tuča danas je padala u nekim dijelovima Zagreba. Prema izjavama naših čitatelja, jako je padalo na Maksimiru, Kvatriću i centru. Istovremeno, u Novom je Zagrebu bilo sunčano. Ovakve nevjerojatne promjene vremena i razlike u dijelovima Zagreba sve češće iznenađuju Zagrepčane koji u svako doba godine mogu očekivati sve.

Da je kiše i tuče danas bilo posvuda građani su komentirali na društvenim mrežama. “Kiša i grmljavina sada”, “U Kustošiji je isto padala tuča”, “Samobor – tuča, pljusak, prometni kaos”, “Medveščak, tuča”, “Maksimir tuča”, navodili su.

Također, neki su se s ovakvim vremenom našalili, dok neki tvrde da su se naviknuli. “Još jedan sasvim normalan dan”, “Naočale i kišobran u isto vrijeme”, “Očekivano, ništa čudno”, “U jednom dijelu sunce, na drugom kiša”, komentirali su.

‘Ovo nije normalno’

Ipak, neki tvrde da ovakve promjene vremena i učestala tuča nisu normalni. “Ovo ipak više nije normalno. Dobro se sjećam ako je i bilo nekada ljeti tuče nije bila tako često i puno. Sada svaka ciklona nosi puno tuče i to ponegdje padne kao snijeg da ralice moraju čistiti”, komentirao je jedan Zagrepčanin.

Drugi krivca za loše i nepredvidive vremenske uvjete pronalaze u ljudima. “Ljudsko zlo – priroda pamti pa vrati”, “Kakvi ljudi takvo vrijeme…”, “Sve je to prouzročio ljudski faktor i priroda više ne zna kako se ponašati”, “Vrijeme kao ljudi”, navodili su građani.


S njima se slažu i drugi. “Bit će toga još, nažalost. Bolje nismo ni zaslužili kakvi smo ljudi, to je samo djelić upozorenja”, “Klimatske promjene”, mišljenja su neki Zagrepčani.

‘Kod nas ni kapi’

Također, bilo je i građana koji su javljali da je kod njih vrijeme u redu. “Na Žitnjaku ništa osim par kapi kiše”, “Daleko je to do jake tuče”, “Na Ferenščici samo kiša”, “U Botincu sunce”, “Novi Zagreb ni kap kiše nije pala”, navodili su.

Također, jedna je Zagrepčanka izjavila da se radi o uobičajenoj pojavi. “Nekada je to bila sasvim normalna pojava, a sada čudo. Proljeće je, normalno da grmi i da ponekad bude tuče samo što sada nema protugradnih raketa”, komentirala je.

Podsjetimo, posljednjih je dana zrak u Zagrebu bio izrazito loš zbog čestica saharskog pijeska. Zamagljeni zrak neke je Zagrepčane uznemirio jer se od čestica gotovo nije vidjelo Sljeme, a zrak je bio težak. Prema najavi meteorologa, jaki pljuskovi i vjetar trebali su očistiti atmosferu.

Ludo vrijeme u Zagrebu: Jaka tuča u jednom dijelu grada, a u drugom sunčano vrijeme


Komentari