Na Zelenom valu se oslobađaju parkirna mjesta: Komunalno redarstvo izdalo nalog za uklanjanje ograde u Žerjavićevoj

Parkiranje je vječni problem u Zagrebu, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Ukoliko imate pitanje na koje ne možete od institucija nikako dobiti odgovor, javite nam se u rubriku ‘Vi pitate, mi odgovaramo’, a mi ćemo za vas pokušati doznati informacije koje vam trebaju. Pisati nam možete na mail [email protected]

Povijesna jezgra grada i uži centar nemaju dovoljno prostora za izgradnju novih parkirališta, iako je najavljena izgradnja garaže ispod Klaićeve. No, sada je situacija poprilično kaotična, ulice su uske i ne mogu se lako prilagoditi modernim potrebama za parkiranjem.

Povećanje broja automobila na cestama stvara pritisak na postojeća parkirališna mjesta, a ne pomaže ni situaciji činjenica da je dio parkirnih mjesta zauzeta terasama ugostiteljskih objekata.

Tako nam se javio čitatelj koji se pita što se događa s parkirnim mjestima na Zelenom valu koja su zauzimali ugostiteljski objekti koji više ne rade? Naime, na nekim mjestima, konkretno u ulici Jurja Žerjavića i dalje stoje ograde, a objekt ne radi, a nedostaje parkirnih mjesta. Hoće li se ta parkirna mjesta osloboditi i prenamijeniti natrag u parkirna mjesta, zanima našeg čitatelja.

Zagrebačkog poduzetnika Tomašević bacio u očaj: ‘Nema razloga da nam toliko naplaćuje’


Oslobodit će se parkirna mjesta

Pitali smo u Gradu Zagrebu hoće li se parkirna mjesta osloboditi, ako ugostiteljski objekt ne radi.

„U navedenoj ulici postoji jedan ugostiteljski objekt i on radi, ali je trenutno u fazi preuređivanja. Iako je stranka podnijela zahtjev za predmetnu terasu, trenutno ga ne posjeduje, stoga je komunalno redarstvo izdalo nalog za uklanjanje ograde s javne površine“, pojašnjavaju u Gradu.

Treba paziti gdje se parkira (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Izvršenju rješenja za uklanjanje predmetne terase pristupit će se nakon što istekne rok određen rješenjem. Čim je mjesto slobodno, vraća se u sustav javno dostupnih parkirališta. U konkretnom slučaju pod naplatom budući da se Zeleni val nalazi u 1. parkirališnoj zoni, pojasnili su u Gradu.


Komentari