Građani se žalili Pošti da im ne stižu pošiljke: Kontrola u stolu zaposlenika otkrila razlog

Poštanski ured (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Zagrebački poštar dobio je otkaz nakon što je utvrđeno da više od 1000 pošiljki nije uručio i dostavio na vrijeme.

Poštar se međutim žalio na otkaz te je uz potporu Hrvatskog sindikata pošte tužio tvrtku tražeći da ga vrati na posao, piše Danica.

Hrvatska pošta je radnika otpustila nakon što je kontrolom njegovog radnog stola otkrila oko 400 pošiljki Zagrebačkog holdinga koje je on već morao uručiti u zadanom roku.

Sortiranje pošte, ilustracija (Foto: Dragan Matic / Cropix/Ilustracija)

Nije dostavio niti međunarodne ocarinjene pošiljke u zadanom roku, a pošiljke koje je nosio na dostavu nađene su u motoru, otprilike 400 komada.

“Dakle, poštar je prekoračio rok uručenja za otprilike 1000 komada pošiljaka. U razdoblju od 24. rujna do 4. listopada očitao je svega četiri plinomjera, a od 15. rujna do 8. listopada od ukupno 356 mjernih mjesta očitao je svega 30 plinomjera, što je daleko ispod propisanog prosjeka”, rekli su u Pošti.

Tvrdio da ima problema sa zdravljem

Nesavjesno ponašanje poštara otkriveno je nakon što su se građani požalili da im pošiljke kasne ili uopće ne stižu. Tako je Zagrepčanka M. V. pisala prigovor da svoju preporučenu pošiljku nije uopće primila. Kontrolom je utvrđeno da je poštar sam potpisao primateljicu uz znak uručenja u ručnoj dostavnoj knjizi.


Poštaru ništa nije bilo jasno: Umirovljenici na adresu stiglo više od 400 identičnih pisama

Poštar je zbog svega završio na sudu, a njegovi kolege svjedočili su da su kod njega pronađene brojne pošiljke koje nisu bile uručene. Navodno su ga kontrolorke više puta upozorile na to, no on ih nije slušao.

Poštar se branio da zbog zdravstenih problema i opterećenosti poslom nije bio u stanju pošiljke dostavljati na vrijeme. Tvrdio je da šest mjeseci bio na bolovanju, ali u Pošti nemaju informacije da je njihov bivši zaposlenik uistinu imao zdravstvenih problema.

Sud je žalbu poštara odbio te mu je nepravomoćnom presudom naloženo da tvrtki plati 364 eura parničnih troškova.


Komentari