(FOTO) ‘GAĐALI SU ČUVARA DOK JE VOZIO TAČKE’ Botanički vrt bori se s opasnim kradljivcima: ‘Zamislite čega još sve ima…’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Botanički vrt u Zagrebu podijelio je zanimljivo otkriće. Na početku proljeća i ususret procvatu biljaka, prisjetili su se prošlogodišnjeg orezivanja krošnji stabala u svojem vrtu. Naime, penjači-arboristi pronašli su pravo malo blago koje su vrane neprimjetno odnijele u svoje domove.

(VIDEO) ŠOK U GARAŽI NA PEŠČENICI! Nekome se zavukao u auto i stigao u Zagreb: ‘To nije zmija…”

“Prebrojili su ravno 116 označnih pločica i etiketa na štapićima koje su vrane natrpale u samo dva gnijezda”, napisali su na svojem Facebook profilu, dodavši kako su arboristi tijekom redovitog orezivanja krošanja u perivoju Botaničkog vrta našli nešto što nisu mogli vjerovati.

Nazvavši ih kradljivcima metala, dodali su da je ovo redovita pojava.

U komentarima su otkrili je jedna od djelatnica vrta podijelila i najnovije iskustvo s vranama. “Već gađaju naše čuvare popodne, da vidite!! Jučer je naš gospon Ivica donesel etiketu kaj sam prekjučer piknula na kamenjaru, gađale su ga sa stabla dok je vozil tačke! Baš sam stajala na tom istom mjestu, samo sam ju piknula natrag…”, otkrila je.


Stoga ne čudi da se svi pitaju što su sve vrane odnijele na krošnje. “Zamislite čega još sve gore ima”, zaključili su. 


Komentari