ZRAČNA LUKA ZATVORENA DO DALJNEG: U Puli se očekuje dolazak agencije za utvrđivanje uzroka nesreće aviona

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Nakon zrakoplovne nesreće u kojoj je život izgubilo dvoje stranih državljana, Zračna luka Pula zatvorena je do daljnjeg, potvrdila je njena direktorica Nina Vojnić Žagar. Službena postupanja su u tijeku, a očekuje se dolazak Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća.

OGLASILI SE IZ ZRAČNE LUKE: Do nesreće je došlo prilikom polijetanja

“Ovo je prva zrakoplovna nesreća u Zračnoj luci Pula u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe. Radi se o stranim državljanima”, rekla je Vojnić Žagar nakon nesreće do koje je došlo prilikom polijetanja malog zrakoplova. Dodala je kako će javnost pravodobno izvijestiti o saznanjima, čim nove informacije postanu dostupne.

“O uzrocima nesreće u ovom trenutku ne mogu govoriti, jer se još ne znaju, no Agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća je nadležna za to i očekujemo dolazak njenih predstavnika. Zračni promet je obustavljen i Zračna je luka do daljnjega za sav promet zatvorena. Organizirani su transferi autobusom i ostali putnici su još ovdje i čekaju svoj transfer”, objasnila je direktorica zračne luke.

Istarski je župan Boris Miletić u kratkom priopćenju izrazio sućut obiteljima poginulih u padu aviona.

Lokalni mediji nagađaju kako se radi o modelu aviona “Virus pipistrel” slovenske proizvodnje. Riječ je o dvosjedu s jednim motorom koji se prodaje kao ultralaki i laki sportski avion.


Komentari