Žičara postaje besplatna za sve građane, ali ima jedna caka: Iz ZET-a poslali detaljne upute

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Prijevoz sljemenskom žičarom bit će besplatan za sve građane Zagreba od subote, 4. svibnja! Zbog toga je na prodajnim mjestima ZET-a već od ponedjeljka, 15. travnja, moguće preuzeti kupon za besplatan prijevoz žičarom Sljeme.

Kako bi korisnici ostvarili pravo na besplatan prijevoz žičarom, potrebno je doći na neko od prodajnih mjesta ZET-a s Pretplatnom kartom ili mobilnom aplikacijom MojZET, a tamo će se uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta, kao dokaza prebivališta ili boravišta u Zagrebu, dodijeliti odgovarajući kupon u trajanju od jedne godine.

Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu, na prodajnom mjestu ZET-a mogu predati Zahtjev za izradu, po cijeni od 3,98 eura, te će se karta izraditi u roku od nekoliko dana. Preuzimanja aplikacije MojZET je besplatno.

Nova ZET-ova aplikacija bit će korisna za besplatno korištenje žičare (Foto: Ivana Nobilo/CROPIX)

Sve je moguće s QR kodom

“Kako bi se izbjegle eventualne gužve i čekanje u redovima, svakako savjetujemo da se za vožnju žičarom koristi Pretplatna karta ZET-a ili mobilna aplikacija MojZET, s prethodno pridruženim kuponom.

Tako će korištenje žičare biti još brže i jednostavnije, jer je prilikom dolaska na vožnju potrebno samo validirati Pretplatnu kartu ili odgovarajući QR kod iz mobilne aplikacije na ulaznoj rampi i krenuti na vožnju.

Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aktivnu mobilnu aplikaciju te ne planiraju preuzeti kupon, uoči vožnje mogu preuzeti pojedinačnu kartu na blagajnama žičare Sljeme, uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta kao dokaza prebivališta ili boravišta u Gradu Zagrebu”, poručuju iz ZET-a.


Komentari