Najnoviji Tomaševićev potez donio mu salvu kritika: ‘Zašto se dopušta takav bahatluk’

Ulica Pod zidom (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)
Gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima je u subotu svečano otvorio pješačku zonu na dijelu Masarykove i Preradovićeve ulice.

Nije dugo vremena trebalo da stignu kritike političkih protivnika. Tako je saborski zastupnik i predsjednik zagrebačke organizacije Socijaldemokrata Davor Bernardić održao u subotu konferenciju za medije povodom početka Europskog tjedna mobilnosti te ukazao da, usprkos brojnim inicijativama za uvođenje pješačke zone u Ulicu Pod Zidom, ona još uvijek nije uspostavljena.

Bernardić ima svoj prijedlog za pješačke zone: ‘U ovoj ulici vlada kaos, ona bi trebala biti za pješake’

Javila se i nezavisna zastupnica Dina Vasić koje se nadovezala na Bernardićeve kritike kako je ona podnijela još u listopadu 2022. zahtjev da se odredi pješačka zona Ulice Pod zidom.

Dina Vasić (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

“Spor, sporiji,…”

U jednoj objavi na Facebooku požalila se kako mjesecima, a uskoro će biti i godina dana čeka realizaciju njezinog prijedloga.

(Video) Tomašević otvorio novu pješačku zonu: Opet došao Pernar praviti probleme

“SPOR, SPORIJI, INDOLENTAN. Moja inicijativa kao gradske zastupnice da se Ulica Pod zidom pretvori u pješačku zonu prihvaćena je još na 16. sjednici Skupštine (13.10.2022.). Od tada su Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova Uprava Grad Zagreb Službena stranica trebali pokrenut proces određivanje pješačke zone.


Rampa u ulici Pod zidom (Foto: CROPIX)

Može li mi netko objasniti zašto je to jedina ulica koja nije dio pješačke zone u tom krugu i zašto je tamo kolaps koji svi mi plaćamo, a Tomislav Tomašević je prihvatio ideju da se to pretvori u pješačku zonu?! A apropos parkiranja: znači li to da je skroz legitimno doći tamo i besplatno se parkirati? Tko se tamo uopće parkira i zašto se dopušta takav bahatluk”, napisala je tom prilikom na svojoj Facebook stranici.

“Gradonačelnik je prihvatio”

Zastupnica Vasić ističe i kako je gradonačelnik to prihvatio i obvezao se postupiti za što je priložila sliku iz službenog Glasnika.


Komentari