‘JAČI JE OD BANDIĆA’ Tomaševićev potez šokirao i oporbu: ‘Nisam njegov odvjetnik, ali on nikad ne bi dopustio…’

Foto: Zagreb.info

Današnja sjednica Gradske skupštine proći će, čini se, u znaku štrajka radnika Čistoće.

Tijekom stanke kratku konferenciju za medije na tu temu održao je klub HDZ-a iz kojega su rekli da bi to trebala biti glavna točka dnevnog reda.

Mislav Herman komentirao je i dogovor koji je gradonačelnik postigao s radnicima Čistoće.

”Zagrebački HHDZ nikada nije bio niti će biti faktor nestabilnosti. Mi smo pozivali na socijalni dijalog i smirivanje strasti. Sad nam dolazi vijest da će gradonačelnik Tomašević krenuti u skupljanje smeća zajedno s radnicima Čistoće i možemo sa zadovoljstvom primijetiti da, pošto on već tri dana naglašava da on nije poput svog prethodnika i da on nije Milan Bandić, a koliko je meni poznati Milan Bandić dosad nikad nije skupljao s radnicima Čistoće otpad, tako da mislim da je Tomašević na ovaj način postao jači od Milana Bandića”, poručio je Herman.

ŠTRAJK JE GOTOV! Tomašević će s radnicima Čistoće skupljati smeće?

Na pitanje je li to kompliment ili suptilna kritika gradonačelniku, Herman odgovara:

”Mislim da nije loše da Tomašević u ovoj situaciji malo bude poput svog prethodnika. Nije loše sve što je Bandić radio. Nisam njegov odvjetnik, ali on nikad ne bi dopustio da do ovog dođe”, poručio je Herman i dodao da je Tomašević ”postao najveći neprijatelji radnika Čistoće”. Ipak, pohvalio je to što je gradonačelnik osobno sjeo s radnicima Čistoće i porazgovarao.

POTRESNE RIJEČI RADNIKA ČISTOĆE: ‘Ljudi su zgroženi, mi se otkaza ne bojimo!’ Evo što im je trenutno najveći problem!

Rekao je da želi da se u Skupštini gradonačelnik Tomislav Tomašević obrati zastupnicima i kaže kakvo je stanje u Čistoći.

”Tražimo i da nam se podnese sanitarni, odnosno zdravstveni izvještaj u gradu. Građani su počeli prijavljivati štakore koji se skupljaju zbog otpada koji već četiri dana stoji po gradu. Samo dragi Bog nas je spasio da smo u siječnju, a ne u lipnju, srpnju ili kolovozu jer bi ta zdravstvena ugroza bila daleko veća. Želimo zdravstveni izvještaj, odnosno što je dosad napravljeno kako bi se spriječila sanitarna katastrofa u Zagrebu”, zaključio je Herman i dodao da nije zadovoljan dnevnim redom Skupštine jer smatra da važne teme nisu na rasporedu.

 


Komentari