I NJIMA SU SLATKE GRADSKE FOTELJE: Valek i Sladoljev uvjereni kako su oni ti koji bi mogli ‘spasiti’ Zagrepčane

Foto: Hina

Politička koalicija koja okuplja više stranaka i inicijativa pod sloganom “Glavu gore, maske dolje“ predstavila je u subotu kandidata za gradonačelnika Zagreba arhitekta Ivana Valeka te kandidata za njegova zamjenika i zagrebačku Skupštinu Srećka Sladoljeva.

U koaliciji su GI “Glavu gore, maske dolje”, Hrvatska čista stranka prava, Hrvatska stranka građanskog otpora, Stranka Hrvatskog zajedništva, Vijeće za Hrvatsku i Zdrug hrvatske obrane “Nikola Šubić Zrinski”.

Gradonačelnički kandidat Valek rekao je kako je to najveći izazov u njegovu životu, dodavši da imaju izborni program i okupljaju ljude i cijelog svijeta koji su spremni pridonijeti da Zagreb i Hrvatska dobiju mjesto koje zaslužuju.

Govoreći ispred spomenika bana Josipa Jelačića, na središnjem zagrebačkom Trgu, rekao je da je ban Jelačić Hrvate 1848. oslobodio kmetstvo, ustvrdivši da je ovo što se danas događa, po njemu, puno gore, jer je skriveno, a tajkuni, politička mafija ‘stvarno vladaju Hrvatskom’, govori.

Valek je poručio kako je ovo početak nacionalnog okupljanja

Tvrdi i kako je Zagreb trenutno dužan više od 20 milijardi kuna, a ne 1,4, jer treba uzeti u obziri dugovanja svih onih koje grad zastupa i odgovara za njih.


Utvrdio je također da Zagrebački holding duguje 12 milijardi, Grad Zagreb 1,5, milijardi te upozorio da za dvije godine dospijeva naplata 300 milijuna eura kredita za sanaciju vodoopskrbne mreže.

“Rješenje je da kao poduzetnici preuzmemo upravljanje gradom i sve troškove gdje ‘ne samo da curi, nego je kiša od pljačke’ da zatvorimo, organiziramo se i pokrenemo nove projekte i investicije”, izjavio je Valek.

Predstavljanje svog programa najavio je kada se raspišu izbori

Spomenuo je, kao jedan od projekata i Zagreb na Savi, na kojoj, smatra, može biti izgrađeno 5 hidroelektrana.

Također je najavio rješavanje prometnih problema grada, izmještanjem željezničke pruge južnije, dodavši kako će to manje koštati od pročistača otpadnih voda kojeg se plaća 1,5 milijardi kuna godišnje od čega 400 milijuna samo za kamate.

Kandidat za dogradonačelnika Srećko Sladoljev rekao je kako je poruka ‘glave gore’ usmjerena prema narodu, a maske dolje politici nastala iz očaja u duhovnoj materijalnoj i svekolikoj duhovnoj pustinji.

Naveo je da je umjesto postojećeg ‘u funkciji globalističke politike’, najavio osnivanje pravog zdravstvenog stožera.


Komentari