‘DRAGO MI JE DA SU TE BUDALE UHVAĆENE’ Tomašević nije štedio riječi za napadače na radnike iz Indije

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Napad na dvojicu radnika iz Indije u Zagrebu zgrozio je javnost. Njih su u subotu navečer napala dvojica mladića u dobi od 20 i 21 godinu, a napad je u utorak oštro osudio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

PUŠTENI NA SLOBODU! Napadači na Indijce u Ilici neće iza rešetaka, otkriveno kako su ih tukli i maltretirali

”Želim najoštrije osuditi napad na strane radnike. To je nešto što me iznimno smeta, frustrira, što najoštrije osuđujem. Ne da u ovom gradu nema mjesta za diskriminaciju po bilo kojoj osobi, a kamoli za rasizam. Najoštrije to osuđujem i drago mi je da su te budale uhvaćene, uhićene i očekujem da budu najoštrije kažnjenje, kao što je i prije tjedan dana uhićen onaj koji je vrijeđao strane radnike i uzvikivao nacističke pozdrave”, poručio je.

Pozvao je članove svih političkih stranki da osude ovakav čin i dodao da ”Zagreb nikada neće biti takav grad” u kojemu će se napadati i vrijeđati strance.

Osvrnuo se i na slučaj vršnjačkog nasilja u Jelkovcu i na Trešnjevci kada su se maloljetnici snimali kako tuku svoje vršnjake.

”U kontaktu smo sa školama i najoštrije osuđujemo vršnjačko nasilje. Do kraja godine ćemo imati akcijski plan za suzbijanje vršnjačkog nasilja”, rekao je i podsjetio da Grad surađuje sa savjetovalištem ”Luka Ritz”.

”Znate i da dodjeljujemo nagradu ‘Luka Ritz’ i doista nam u Zagrebu ne treba još jedan slučaj Luke Ritza. Pozivam sve da se vršnjačko nasilje suzbije na nulu prije nego za to bude kasno. A mi ćemo dati svoj doprinos i veći nego dosad”, poručio je Tomašević.


Komentari