Bernardić ima svoj prijedlog za pješačke zone: ‘U ovoj ulici vlada kaos, ona bi trebala biti za pješake’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačke organizacije Socijaldemokrata Davor Bernardić održao je u subotu konferenciju za medije povodom početka Europskog tjedna mobilnosti.

Bernardićev plan za prometni kaos: Želi oživjeti projekt koji godinama sjedi u gradskim ladicama

S obzirom da je jedna od vijesti dana uspostava pješačke zone na dijelu Masarykove i Preradovićeve ulice, osvernuo se i na druge lokacije u gradu koje bi trebale biti tako uspostavljene.

Tako je ukazao da, usprkos brojnim inicijativama za uvođenje pješačke zone u Ulicu Pod Zidom, ona još uvijek nije uspostavljena.

Bakačeva presječena

„Grad duži niz godina određene projekte za uređenje ove ulice. Riječ je o slijepoj ulici koja sa zapadne strane završava u pješačkoj zoni Splavnice, Tkalčićeve i stuba za Dolac, a s istočne u Bakačevoj ulici koja je jedna od najljepših pješačkih površina u Zagrebu, spoj Trga bana Jelačića i Kaptola.

(Video) Tomašević otvorio novu pješačku zonu: Opet došao Pernar praviti probleme


Bakačeva je neprirodno presječena prometnicom koja vodi u Ulicu Pod zidom. U njoj vlada prometni kaos, prirodno bi trebala biti namijenjena pješacima, od kojih je velik broj turista. Prije se ovdje pokušavao uvesti red postavljanjem rampi za stanare i za dostavu, no daljinski upravljači su se mogli kopirati i parkirao je tko je stigao.

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

Ova ulica je realno trebala biti pretvorena u pješačku zonu istovremeno kada su Stara Vlaška i Europski trg zatvoreni za promet vozila. To nije napravljeno, vrijeme je da se to ispravi“, tvrdi Bernardić.

Ništa od revitalizacije centra

Godinu dana, do idućeg Tjedna mobilnosti, sasvim je dovoljno vremena da se uvođenje pješačke zone učini na zakonit način, u skladu s propisima i da se prostor i građevinski privede novoj namjeni, smatra Bernardić.

Već problemi zbog novih pješačkih zona: ‘Kak bumo mi tu došli po starije ljude u bolnicu’

„To se ne smije napraviti kao u Vlaškoj, gdje su nabacali žardinjere od betonskih cijevi i da ih netko grafitira i da se to proglasi pješačkom zonom.

Masarykova postaje pješačka zona (Foto: Zagreb.info)

Imate primjer i Masarykove gdje su također nabacane žardinjere i najavljuje se ugradnja pilomata koji svaki košta s ugradnjom 50 tisuća eura, pa će se onda nakon šest mjeseci odlučiti hoće li se ova ulica trajno zatvoriti.

Od najave velike revitalizacije centra grada od potresa, te zatvaranja centra za promet i drugih velikih najava ostala je samo Stara Vlaška. Sve se radi bez plana i bez ikakve studije i vizije.

Vlast nema viziju prometa

„Ova vlast nema viziju prometa. Mi smo predložili rješavanje pitanja Branimirove, produženu Kolakovu, prugu Kolakovom do Avenije Gojka Šuška, izgradnju cijele prometnice Medpotoki, od Gajnica do City Centra u Španskom, spajanje Vrbana i Lučkog preko zapadnog Jarunskog mosta, proširenje tramvajske pruge…

Pješačka zona u Staroj Vlaškoj, arhivska fotografija (Foto: Grad Zagreb)

Oni po tom pitanju ne rade ništa.“ rekao je predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata.

„Podsjetiti ću i da je prošlo 15 dana za dostavu obavijesti koje sam zatražio od ZET-a vezano uz nabavku polovnih tramvaja, koji rok je propisan člankom 20. Zakona o pravu na pristup informacijama.

Bernardić opleo po Tomaševiću: ‘Pozivam USKOK da istraži projekte obnove škola u Zagrebu’

‘Nemaju ništa što sam tražio’

Nisam zaprimio nikakvu obavijest o potrebi produženja ovog roka za još 15 dana kako je to propisano člankom 22. tog Zakona. Očito se moram obratiti povjereniku za informiranje što ću i učiniti ukoliko mi tijekom tjedna koji slijedi ne bude dostavljena tražena informacija.

Naravno, ne očekujem odgovor od ZET-a jer znam da nemaju ništa od onoga što sam tražio, a što je elementarna podloga za bilo kakvo odlučivanje o nabavi rabljenih tramvaja.“ rekao je Bernardić.


Komentari