Zagreb ima novo reciklažno dvorište: Evo gdje će građani moći odložiti otpad

Nedavno je otvoreno i novo dvorište u Podsusedu (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Na području Grada Zagreba je u utorak 02. travnja s radom započelo novo mobilno reciklažno dvorište.  Tako je u Zagrebu trenutno otvoreno 21 reciklažno dvorište na koje građani mogu predati više od tridesetak vrsta neopasnog otpada kojeg su odvojili u svojim kućanstvima.

Najnovije reciklažno dvorište u Zagrebu se nalazi u Ulici Lučko kod kućnog broja 73, a radno vrijeme je od ponedjeljka do subote, od 6:30 sati do 20 sati. Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima dvorište ne radi.

Tako građani mogu predati više od tridesetak vrsta neopasnog otpada kojeg su odvojili u kućanstvu, kao što su papir, karton, plastika, metalna ambalaža, stiropor, stare baterije, stakleni ambalažni otpad, ravno staklo, stari lijekovi, otpadne gume bez naplatka (do 4 komada), elektronički otpad, glomazni otpad i sl.

@zagrebinfo Podzemni spremnici za otpad stigli su u #Zagreb ♻️ #zagrebinfo #otpad #spremnik #smeće ♬ original sound – zagreb.info

Vodi se evidencija o zbrinutom otpadu

U njemu se ne obavlja obrada otpada, već se prikupljeni otpad predaje na oporabu ovlaštenim tvrtkama.

Na svim, pa tako i na ovom reciklažnom dvorištu, se vodi evidencija o preuzetom komunalnom otpadu i korisnicima koji predaju otpad, te je prilikom korištenja reciklažnog dvorišta potrebno predočiti na uvid osobnu iskaznicu, podatke o sistemskom broju obveznika i objekta (podaci se nalaze na jedinstvenoj uplatnici Zagrebačkog holdinga) ili pokazati bar kod u aplikaciji Razvrstaj MojZG.


 

Foto: Zagrebački holding


Komentari