USKOK odbacio kaznene prijave protiv Tomislava Tomaševića, Luke Korlaeta i Davora Vića

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) odbacio je ovaj mjesec kaznene prijave Trpimira Majcana i Jadranke Krišković protiv Tomislava Tomaševića, Luke Korlaeta i Davora Vića zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

USKOK je kaznene prijave odbacio jer nema osnovane sumnje da su Tomislav Tomašević, Luka Korlaet i Davor Vić počinili prijavljeno kazneno djelo ili neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.

Prijave su podnesene u rujnu i listopadu prošle godine tvrdeći da su počinjene nezakonitosti u provođenju Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja otpada na području Grada Zagreba.

USKOK je u rješenju o odbacivanju kaznenih prijava naveo da je javna nabava vrećica za miješani komunalni otpad od strane Zagrebačkog holdinga u skladu s odlukom Gradske skupstine Grada Zagreba.

Do restrukturiranja Zagrebačkog holdinga prošle godine, Trpimir Majcan radio je kao direktor kvalitete u podružnici Čistoća Zagrebačkog holdinga. Trenutno je predsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava (HDZ-HSLS-HS).


Komentari