NAORUŽAJTE SE ŽIVCIMA! Posebna regulacija prometa zbog norijade, donosimo sve detalje

Norijada (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Tradicionalna proslava posljednjeg dana nastave za maturante zagrebačkih srednjih škola organizira se i ove godine. Popularna “Norijada” održat će danas, 26. svibnja.

‘NISMO RADILI P**DARIJE PO GRADU’ Zagrepčani se prisjetili svojih norijada: ‘Samo znam da sam nakon tri dana došla doma’

Povorka maturanata uz pratnju službi kreće u podne s Trga bana Josipa Jelačića. Za vrijeme njena prolaska, na snazi će biti privremena obustava prometa.

Trasa povorke je: Trg bana J. Jelačića – Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (Most Slobode) – Damira Tomljanovića – Gavrana – Bundek.

Obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12:20 sati nakratko će se prekinuti promet Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12:35 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske na 15-ak minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.


BICIKLISTI ZAUZIMAJU GRAD: Zbog povorke se u petak zatvaraju ove ulice, evo koliko će dugo biti zatvorene

Očekuje se i preusmjeravanje autobusnih linija kojima je okretište na Glavnom kolodvoru. Autobusi će voziti otvorenim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, do svojih uobičajenih trasa.

Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot.

Proslava će se održati upravo u parku Bundek, s početkom u 13 sati. Tamo će maturante zabavljati poznati izvođači poput Zembe Latife, DJ-a Danijela Turka, benda Kings i mnogih drugih. Program će potrajati do 20 sati, a osigurane su zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redari i zaštitari.

Iz Grada poručuju kako su nakon završetka programa osigurane pojačane linije javnog prijevoza.


Komentari