NAKON TORNADA I PIJAVICA, I DALJE KAOS: Vrućih dana bit će malo ili nikako, pogledajte što nas čeka do kraja tjedna

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Dok se još uvijek popravljaju štete nevremena i vjetra od prošlog tjedna na području Zagreba, jučer su stanovnici Istre “borili” s pijavicama. S druge strane, većina ljudi je osjetila ugodno rashlađenje na sjeveru Hrvatske, a najveća temperatura zraka bila je za 8 °C niža nego nedjeljna temperatura.

I dok se na sjeveru Hrvatske osjetilo ugodno rashlađenje, jug Hrvatske je bio poprilično suh i sparan. U određenim dijelovima zemlje vrućina se neće odmah vratiti.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

U većini krajeva, osobito unutrašnjosti, ovaj tjedan će biti hladniji od dosadašnjeg ljeta, u kopnenom području jako malo vrućih dana ili nikako.

Na godišnjicu oluje, zaista bi moglo biti olujno vrijeme. Na određenim mjestima će biti i jedan od kišovitijih tjedana, ali ne zbog svakodnevne kiše, već obilne obilne kiše u četvrtak. Tad je velika mogućnost lokalnih olujnih nevremena .

I to baš na godišnjicu “Oluje” bit će olujno, ali ne samo na kopnu i na sjevernom Jadranu, već gotovo duž cijeloga primorja, na kojem će vrućina također kratkotrajno popustiti. Očekuje se umjeren povjetarac, osim četvrtkom kada ga neće biti, piše HRT.


Komentari