Na Jadranskoj aveniji pušten u promet obnovljeni vijadukt Sava-Odra

Radovi u prometu. Ilustracija. (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Iz Grada su priopćili kako je ovaj vikend u promet pušten obnovljeni vijadukt na Jadranskoj aveniji, kod prijelaza oteretnog kanala Sava-Odra. Zamijenjeno je 14 starih dotrajalih prijelaznih naprava novim čeličnim, tzv. češalj prijelaznim napravama. Radovi su trajali pet mjeseci i završeni su prije roka.

„Sigurnost cestovne infrastrukture ključan je prioritet ove gradske uprave. Zbog toga smo do sada u mandatu uložili više desetaka milijuna eura u obnovu mostova, vijadukata i ostalih prometnih objekata, a istim tempom nastavljamo i dalje.

Izuzetno je važno da su građani s obje strane Save povezani infrastrukturom koja je pouzdana i koja može izdržati zahtjeve modernog velegrada”, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Veliki projekt za stanovnike Donjeg grada: ‘Mislili smo da će se javiti 10-tak zgrada, javilo ih se 220’

Radovi vrijedni više od milijun eura

Osim zamjene dotrajalih prijelaznih naprava, u potpunosti je saniran i kolnik istočnog vijadukta, gdje je podružnica Zagrebačkog holdinga Zagrebačke ceste zamijenila asfalt u duljini od 500 metara te izvela horizontalne oznake.

Ukupna vrijednost svih radova je preko 1 milijun eura. Oko polovice iznosa osigurano je iz Fonda solidarnosti, a preostali iznos iz državnog i gradskog proračuna.

 

Iz Grada objavili: Kreće veliki sportski projekt u Sesvetama

Kreće i projekt u Sesvetama

Grad Zagreb pokrenuo je, izvijestili su u subotu, javnu nabavu za projektiranje Sportsko-rekreacijskog centra Luka u Sesvetama, uz potok Vuger.

„Novi sportsko-rekreacijski centar na prostoru većem od 18.000 m2 osigurat će sportašima i stanovnicima Sesveta i okolnih naselja priliku za bavljenje sportom i aktivan život, istovremeno osiguravajući zaštitu krajolika potoka Vuger i zelene zone koja se uz njega nalazi”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.


Komentari