Iz Grada objavili: Kreće veliki sportski projekt u Sesvetama

Danijela Dolenec, Tomislav Tomašević. (Foto: Ronald Gorsic/CROPIX)

Grad Zagreb pokrenuo je jučer javnu nabavu za projektiranje Sportsko-rekreacijskog centra Luka u Sesvetama, uz potok Vuger, priopćili su iz Grada.

„Novi sportsko-rekreacijski centar na prostoru većem od 18.000 m2 osigurat će sportašima i stanovnicima Sesveta i okolnih naselja priliku za bavljenje sportom i aktivan život, istovremeno osiguravajući zaštitu krajolika potoka Vuger i zelene zone koja se uz njega nalazi”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Naime, na području Luka u Sesvetama živi gotovo 40.000 stanovnika, i to brzorastuće naselje će na ovaj način dobiti adekvatan prostor za aktivnosti na otvorenom.

Panorama. Ilustracija. (Foto: Davor Pongracic/CROPIX)

Igrališta, vježbališta, atletska stazom

„Prostor uz potok Vuger između OŠ Luka i Gimnazije Sesvete bit će otvoreni sportsko-rekreacijski centar, s vanjskim igralištima, vježbalištima i atletskom stazom, i tako ponuditi niz novih sadržaja djeci i mladima, rekreativcima i sportašima”, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

SRC Luka imat će atletsku stazu, višenamjenska igrališta za rukomet, mali nogomet, košarku i graničara; zatim street workout park i stolove za stolni tenis. Uz sportske sadržaje planirani su i prateći sadržaji – svlačionice i sanitarni prostori primjereni modernom sportskom centru.

Kako bi prostor centra ostvario puni potencijal za ugodan boravak građana, predviđeno je i hortikulturno uređenje koje će osigurati hlad uz klupice, pružiti česme za pitku vodu te natkrivene sjenice za odmor korisnika i za školu u prirodi. Projekt posebice osigurava pristupačnost centra osobama s invaliditetom kao i zaštitu okoliša i očuvanje energije.

Nakon projektiranja, slijedi izdavanje dozvola, a potom i raspisivanje natječaja za izvođača, uz očekivani početak radova sljedeće godine.

Noćna mora mnogih Zagrepčana izluđuje stanovnike Španskog: ‘Već tjednima ne možemo spavati’


Komentari