ŽENE, ODAZOVITE SE! Besplatno testiranje na HPV i to bez uputnica

Pixabay

Od sutra, 6. svibnja, započinje Lila tjedan koji će trajati do 12. svibnja, a tijekom kojeg se obilježava tjedan ženskog zdravlja.

U tu svrhu održat će se besplatno testiranje na HPV u pet hrvatskih gradova – u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Sisku. U Zagrebu će se besplatno testiranje moći obaviti na dvije lokacije, u KBC-u Zagreb i KBC-u Sestre Milosrdnice.

U KBC-u Zagreb uzimanje obrisaka za HPV će se obavljati u Onkološkoj ambulanti Poliklinike ‒ Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13, od 6. do 10. svibnja, svakoga dana od 12 do 14.30 sati. Za dodatne informacije zovite 01/4604-714.

U KBC-u “Sestre Milosrdnice” uzimanje obrisaka za HPV obavljat će se u Ambulanti za kolposkopiju Klinike za ženske bolesti i porodništvo, Vinogradska 29, od 6. do 10. svibnja, svakoga dana od 14 do 16 sati. Za dodatne informacije i narudžbe zovite 01/3787-370.

Pod geslom “Budi sebi prva” organizatori su pozvali sve žene da se odazovu, podsjećajući da je dokazano već da je u 99,7 posto slučajeva uzročnik raka vrata maternice upravo HPV infekcija.

Naglašavaju da uputnice nisu potrebne.


Komentari