Završava bablje ljeto: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u zadnjem ovogodišnjem ljetnom tjednu

Zabilježena je promjena klime u gradu (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Bablje ljeto bit će toplo i ljetno do samoga kraja – meteorolozi ističu da će nedjelja biti sunčana i topla, a idući tjedan će, uz poneku kišu, ostati na iznadprosječnim temperaturama za ovo doba godine.

Zagrepčani jedva čekaju ostaviti ovo ljeto iza sebe: ‘Baš mi je prisjelo, užas’

‘Pretežno sunčano i vrlo toplo. Uz jači dnevni razvoj oblaka lokalno je moguć poneki pljusak, uglavnom u gorju te u Istri. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla’, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

‘Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, osobito u Dalmaciji. Najviša dnevna temperatura većinom od 26 do 30 °C’, dodaju iz DHMZ-a.

‘U nedjelju će na istoku Hrvatske biti vrlo toplo, tek rijetko i vruće, uz temperaturu od 28 do 30 °C. Prevladavat će sunčano, ujutro samo rijetko uz kratkotrajnu maglu. Popodne će nakratko zapuhati umjeren jugoistočni vjetar’, prognozirala je za HRT meteorologinja Tomislava Hojsak.

U utorak moguća kiša

(Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

‘Jutarnje magle mjestimice će biti i u središnjoj Hrvatskoj, a uz dnevni razvoj popodne i ponešto oblaka. Prevladavat će sunčano, pa će temperatura s jutarnjih 13, 14 °C, popodne porasti na 28 °C’, dodala je.


Idući će tjedan, ističe, biti nešto nestabilniji, ali i dalje s visokim temperaturama.

‘Na kopnu će još u ponedjeljak prevladavati sunčano, no sa zapada će tijekom dana stizati sve više oblaka. Zapuhat će jugozapadni vjetar, a temperatura još malo porasti, pa će ponegdje opet biti vruće. U utorak nestabilno, lokalno s pljuskovima i grmljavinom uz malo nižu temperaturu, a u srijedu djelomice sunčano i uglavnom suho’, rekla je Hojsak.

(Foto) Bojana Gregorić Vejzović dobila zabranu na ljetovanju: Postoji sporni zidić na koji nije dobrodošla


Komentari