Zaklada Sveti Mihael na Zagrebačkom forumu urbane sigurnosti

Facebook

Kao primjer dobre prakse u prevenciji kriminaliteta u zajednici na razini cijele države pozvana je Zaklada Sveti Mihael.

U Ministarstvu gospodarstva u Zagrebu pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić, održan je dvodnevni forum o urbanoj sigurnosti namijenjen lokalnim i regionalnim dužnosnicima i voditeljima nadležnih upravnih tijela u kojima se osmišljavaju i provode aktivnosti urbane sigurnosti i prevencije kriminaliteta.

Kao primjer dobre prakse u prevenciji kriminaliteta u zajednici na razini cijele države pozvana je Zaklada Sveti Mihael, čije je djelovanje predstavio zamjenik župana Varaždinske županije i upravitelj Zaklade Alen Kišić.

”S Hrvatskom udrugom menadžera sigurnosti koja je organizirala kongres imamo odličnu suradnju, a osim nagrade koju smo dobili još prošle godine za najbolju projektnu inicijativu, nedavno su nam na račun Zaklade uplatili 6 tisuća kuna s njihove humanitarne večere kao pomoć radu Zaklade”, rekao je upravitelj Zaklade Kišić i istaknuo zadovoljstvo jer je Zaklada još jednom i na ovom kongresu prepoznata kao odličan primjer rada regionalne samouprave na prevencijskim projektima, naravno u suradnji s policijom.

Ovom prilikom najavio je kako će već sljedeći tjedan Upravnom odboru predložiti raspisivanje prvog natječaja kako bi do kraja godine bili poznati i prvi dobitnici potpora Zaklade Sveti Mihael za projekte prevencije kriminaliteta na području Varaždinske županije.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael osnovana je od strane Varaždinske županije s ciljem potpore projektima s područja prevencije kriminaliteta. Temeljna svrha zaklade pružanje novčane i druge pomoći u realizaciji projekata i aktivnosti na prevenciji kriminaliteta i unapređivanju sigurnosti građana i imovine, te promicanju i jačanju sigurnosti prometa na cestama i prevenciji ostalih delikventnih ponašanja na području Varaždinske županije.[/box]


Komentari