Zagrepčanin iz centra šokiran događajima u srcu grada: ‘Nasilno, glasno, treba ti pancirka za ići van’

Trg bana Josipa Jelačića, ilustracija (Foto: Zeljko Puhovski/ CROPIX)

Prva subota ovogodišnjeg listopada bila je u centru Zagreba i više nego živopisna. U jutarnjim satima održala se, već standardna, molitva krunice i anti-prosvjed protiv muškaraca molitelja, a zatim se kasnije održao i prosvjed radnika A1…

Radnicima A1 prekipjelo: Izašli na ulice, pridružili im se i zaposlenici ostalih telekoma

Molitelji su na Trgu bana Josipa Jelačića sa svojom krunicom počeli već u 8:30, a u isto vrijeme na Trg su nasuprot njih došli i prosvjednici. Svi su oni, i molitelji i prosvjednici, bili ”naoružani” razglasima i megafonima.

Aktivisti na glavnom gradskom trgu (foto: Zagreb.info)

Molitva i prosvjed trajali su do 10 sati, a u 10:45 je od Zrinjevca preko Jelačićevog trga krenula povorka radnika A1 nezadovoljnih uvjetima rada u ovom telekomu.

Sva ova događanja ponekim stanovnicima centra Zagreba sve je samo ne ugodna za slušati u subotnje jutro. Upravo na to požalio nam se jedan stanovnik iz centra Zagreba. Život u centru nikad nije bio bučniji, kaže nam on.


Najglasniji prosvjed kojeg pamti

”U deset i kusur godina koliko ovdje živim, ovo je bio dosad najglasniji prosvjed na Trgu”, kaže nakon prosvjeda zaposlenika telekoma.

”Lijepo je da su se ujedinili i da se bore za svoje ciljeve, želim im svu sreću, ali je tužno da dan u glavnom gradu, i to još prekrasna sunčana subota, počne tako nasilno, glasno, negativno… Kad ovome dodamo one jutarnje krunice pune deračine, megafona i urlanja, subota u gradu je baš incidentna i tužna”, dodao je.

Prva subota u mjesecu: Molitelji i aktivisti na glavnom gradskom trgu

Kaže nam da se današnje subote puno razlikuju od onih kakvih se sjeća otprije. ”Nekad se subotom išlo na špicu, a sad ti trebaju pancirke za u grad”, zaključio je Zagrepčanin razočaranim turbulentnim subotama u gradu.


Komentari