Zagrepčani pozivaju na bojkot omiljenog blagdanskog jela: ‘Nek’ si ga sami jedu’

Redovi pred mesnicom na Dolcu (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Bliži se Božić, a svakim danom cijene osnovnih namirnica za blagdanski stol sve su skuplje. Svoje cijene tako su digli i mesari, pa odojak naplaćuju po 10, pa čak i 12 eura po kilogramu. Riječ je o čak pet eura skupljem iznosu nego što je to bilo lani.

U mesnicama nabili cijene odojka uoči blagdana: To nema veze s inflacijom

Sve je to stvar tržišta, rekli su mesari, a mnogi su ovu vijest primili s velikim ogorčenjem. Pitali smo tako naše čitatelje kako oni komentiraju ovaj potez mesara ususret blagdanskim danima.

Mnogi su, naravno, iskazali razočarenje i bijes. “Dok ima ovaca biti će i vune”, “Samo deri dok imaš koga”, “Pohlepa teška”, ljutito su komentirali građani.


‘Neću kupiti’

Mnogi od njih su zbog toga rekli da bi najbolje bilo jednostavno bojkotirati ih i natjerati na financijski gubitak. “Bit će ih iza Nove za bagatelu ako su ljudi pametni i bojkotiraju ih”, slaže se jedna osoba.

“Što se mene tiče može biti i 1000 eura kilogram. Neću kupiti. Kada bismo ih svi bojkotirali brzo bi spustili cijene. Ovako dok god mogu derati naivce to rade”, mišljenja je još jedna čitateljica.

Svinjetina (Foto: Wikimedia Commons)

Neki ne jedu odojak

“Pa tko veli da mora biti odojak za blagdane. Nek si ih mesari samo jedu”, “Treba to bojkotirati i amen, pa nek oni onda razmišljaju”, slažu se i drugi komentatori.

Neki su nam rekli da ionako ne jedu odojak pa na njih to poskupljenje nema utjecaja. “Na Božić se tak i tak jede purica s mlincima i francuska”, “Nikad nisam jela odojak za Božić, pa neću ni sada. Budu spuštali”, napisali su nam čitatelji.

Božić kakvog smo poznavali za mnoge je gotov: Dogodilo se ono čega su se svi bojali

Neki, doduše rijetki, rekli su da je poskupljenje opravdano. “Možda je malo skupo ali su se naši razmaženi gradski stanovnici navikli jeftino hraniti, a da puno ne rade. Počnite proizvoditi pa ćete vidjeti koji je trošak bez računanja rada”, napisao nam je jedan čitatelj.


Komentari