Vrbovečki lopov autobusa je legendarni Kojo: Dosad ih je ukrao više od 180, evo tko je on

Autobus i policija, ilustracija (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Poznati hrvatski serijski kradljivac autobusa do sada je zbog svojih kaznenih djela pravomoćno osuđivan više od 40 puta, uglavnom zbog krađe autobusa i kamiona te ugrožavanja sigurnosti prometa. Radi se o Predragu Kojadinoviću Koji, neslužbeno saznaju 24 sata.

Prema lokalnim pričama, Kojadinović je iz okolice Bjelovara u životu ukrao najmanje 80 autobusa, kamiona i automobila, međutim polovica kaznenih djela mu nikada nije dokazana. S druge strane, za njih oko 40 je kazneno odgovarao.

Meta njegovog interesa i krađe najčešće su bili Čazmatransovi autobusi. Navodno bi nekada uzeo autobus i provozao se, bez da bi to itko primijetio.

Nedavna krađa autobusa

Podsjetimo, policija je objavila da je između 7. i 8. travnja u Vrbovcu u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj otuđio autobus marke Setra bjelovarskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Čazme. Materijalna šteta iznosila je oko 9500 eura.

Ipak, dan nakon krađe, odnosno 9. travnja policija je objavila da je pronašla ranije otuđeni autobus i to na području Policijske uprave varaždinske. Autobusom je upravljao 56-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.43 g/kg u organizmu. Nakon otrježnjenja počinitelja, policija je započela s kriminalističkim istraživanjem koje je u tijeku.

56-godišnjak je autobusom upravljao bez valjane vozačke dozvole, uz zabranu polaganja vozačkog ispita. Radi se o višestrukom počinitelju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nitko ne zna što mu je bilo na pameti: Ukrao autobus pa se mrtav pijan vozio po županiji

Više od sto krađa

Podsjetimo, Kojadinović se svojevremeno hvalio kako je u životu ukrao više od 100 autobusa i kamiona, a vjerojatno se radi i o njih 180, dok svoje ponašanje ne može razumno objasniti.

Također, istaknuo je i da su njegove vještine vožnje autobusa i kamiona zavidne te da je svojedobno bio u ulozi pravog šofera po europskim zemljama. Međutim, zbog kaznenih djela koja je počinio, proveo je i veliki broj godina u zatvoru, više od 12.

Također, nedavno se dogodio bizaran slučaj krađe autobusa marke Setra u vlasništvu neimenovanog trgovačkog društva. Muškarac, koji je usput bio i pod utjecajem alkohola, odlučio ga je odvesti u ‘đir’ po okolici, pa je oko 21:30 sati u Lukinić brdu sletio s ceste u odvodni kanal. Počinitelja je uhitila policija, a prije toga su u njegovom spašavanju morali sudjelovati i vatrogasci.

Mrtav pijan ukrao autobus pa završio u kanalu: ‘Groznica subotnje večeri u Lukinić Brdu’


Komentari