(VIDEO) ‘U MORU BRAZILACA USAMLJENI HRVAT’ Pogledajte kako je pobjedu slavio mladić koji je Vatrene gledao s navijačima Brazila

Foto: Screenshot

Gotovo da i nema Hrvata koji sinoć nije slavio i bio u potpunom deliriju nakon što su Vatreni izbacili Brazil i plasirali se u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva. Nema gdje se nije slavilo, a za oko je zapeo jedan mladi Hrvat koji je utakmicu gledao u društvu – Brazilaca.

Društvenim se mrežama proširila snimka mladića ogrnutog hrvatskom zastavom koji s puno Brazilaca nestrpljivo gleda penale Hrvatske i Brazila. I dok su se Brazilci na posljednjem penalu koji je Hrvatska zabila držali za glavu u nevjerici što im se dogodilo, ovaj je mladić potpuno poludio.

Na očigled šokiranih Brazilaca počeo je skakati i navijati, i to vrlo emotivno. ”U moru Brazilaca, usamljeni Hrvat slavi. Idemo Hrvatska”, piše uz snimke na Twitteru. I neka je, jer Vatreni su drugi put stigli do polufinala, a jučerašnja je utakmica bila povijesna.


A brojni su Hrvati diljem Južne Amerike izrazili oduševljenje nakon pobjede.


Vanessa Cvjetka Terkes, 44-godišnja glumica u Peruu, objavila je na Instagramu video u kojem se vidi kako pleše dok u pozadini odjekuje hrvatska himna.

“Oprostite, ali preplavile su me emocije. Moj djed je Hrvat i ovom prigodom je, očito, iz mene izbio Terkes. Sretna sam zbog pobjede Hrvatske nad Brazilom, to me povezuje s mojim precima. Naprijed Hrvatska!”, napisala je.

Foto: Instagram

“Opet Hrvatska! Bravo! Velika, dramatična i zaslužena pobjeda, uz veliki napor svih igrača”, poručoi je 68-godišnji poduzetnik Andronico Lukšić Craig, čelni čovjek Grupacije Lukšić koja je u Čileu vlasnik rudnika bakra, banke, punionice vode i medijske kuće.

“Prijateljima iz Brazila sve najbolje. Idemo Hrvatska!”, napisao je na Twitteru.

Sličnom se porukom Lukšić javio i nakon četvrtfinalne pobjede nad Japanom.

Inače, u Južnoj Americi živi otprilike 600.000 pripadnika hrvatskog naroda i njihovih potomaka, prema podacima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.


Komentari