(VIDEO) ‘NIZ, KRIZA, TUŽNA MONA LIZA’ Otkačeni zagrebački profesor matematiku predaje na svoj poseban način, postao hit među studentima

Foto: Screenshot, Youtube

Profesor matematike sa zagrebačkog FER-a Mervan Pašić na nesvakidanjši način prenosi studentima znanje. Naime snima pjesme za svoje studente. Ima svoj Youtube kanal na kojem objavljuje pjesme koje su ujedno i lekcija iz matematike.

 

 

Uz njega se za ispite lakše uči, a kako mu je glazba najdraži hobi odlučio ju je spojiti s matematikom u predavanjima svojim studentima. Za RTL Danas otkrio je kako je došlo do ovog nevjerojatnog spoja.

“Skoro svaki dan sviram saksofon, svaki drugi dan pjevam, svaki treći dan sviram klavir, svaki četvrti pušem u harmonike. A zašto bi stalno prikazivao naš kontakt preko zadataka, mogu umjesto zadatka napisati dobar tekst, a onda tekst ne možete upisati u neki teorem pa ga napravite u obliku glazbe, a kad već imate glazbu onda bi htio video dobar”, rekao je za RTL Danas profesor na Zavodu za primijenjenu matematiku na FER-u Mervan Pašić.


Ne treba posebno napominjati kako su studenti oduševljeni inovativnim načinom  prenošenja teškog znanja i zadataka iz matematike.

“Profesor je sasvim fenomenalan, matematička analiza bi bila puno teža da nema njegovih pjesama, videa i svega što nam daje u prilozima”, rekao je student prve godine FER-a Lovro Mihaljević za RTL.

 


Komentari