‘TREBA SUSJEDE UPOZORITI’! Buknula rasprava oko poruka na oglasnim pločama među stanarima: ‘Dođi, pozvoni na vrata i reci kaj te muči’

Foto: PIxabay

Prava zbrka dogodila se u jednoj zgradi kada je stanar ostavio nezadovoljnu poruku na oglasnoj ploči.

PORUKA U ZGRADI IZAZVALA RASPRAVU: ‘Dragi frustrirani susjedu, slobodno se vrati na selo’

“Dragi i cijenjeni susjedi, unaprijed se ljubazno ispričavam svima koje vrijeđa i uznemirava moja nepristojnost i ovaj moj način komunikacije, ali tebi koja/koji pereš i centrifugiraš veš do 2:13 sati jeb** mater koja te tako glupu odgojila. Ne znam još samo je li u pozadini gluhost, glupost ili samo osobni bezobrazluk”, napisao je u poruci koja je uslikana i objavljena na Redditu, gdje je izazvala brojne podijeljene reakcije.

Od podrške do kritike poruke i samom stilu izražavanja.

Stoga smo u našoj Facebook anketi pitali čitatelje portala Zagreb.info: “Što mislite o porukama upozorenja koje susjedi jedni drugima ostavljaju na oglasnim pločama?”.


Ima kućni red

Podijeljene reakcije su imali i naši čitatelji.

“Bez veze, ima kućni red i budi čovjek”, “Primitivizam”, “To je OK”, “Kod nas na Pantovčaku toga nema”, neki su od komentara.

Jedna čitateljica je istaknula situacije kada su poruke u redu, a kada nisu.

“U redu je kada netko obavijesti stanare u vezi radova ili slično, a ostalo treba riješiti komunikacijom ili predstavnik stanara, a ako treba i sastanak”, poručila je.

Shvaćanje da život u stambenim zgradama znači i suživot s drugim ljudima, imperativ je za još jednu čitateljicu koja je izrazila svoje mišljenje u našoj anketi.

“Mislim da bi se ljudi u zgradama trebali držati kućnog reda i shvatiti da žive u kolektivu i da nisu životinje na livadi ili brdu te se ponašati u skladu s tim. I više poštivati ljude oko sebe. Danas nedostaje osnovnog poštovanja prema susjedima, a o kulturi uopće neću ni govoriti”, rekla je.

Neki su i mišljenja kako su poruke na oglasnim pločama sasvim legitimne.

“Treba susjede upozoriti”, rekla je jedna čitateljica.

S druge strane, ima i onih koji, umjesto poruka, preferiraju osobniji pristup.

“Dođi, pozvoni na vrata i reci kaj te muči”, stoji u jednom komentaru.

Treba biti tolerantan

Jedan od naših čitatelja upozorio je i kako neugodnosti sa susjedima nisu rezervirane isključivo za višestambene zgrade.

“Tako vam je i u privatnim kućama. Naša ulica je mirna, no ima persona kojima smeta otvaranje i zatvaranje ograde i ponekad lajanje peseka, No, treba se truditi biti tolerantan”, prokomentirao je jedan čitatelj.

Neki nisu propustili u našoj anketi požaliti se na svojeg vlastitog paklenog susjeda.

“Djedica kat iznad brusi noževe, pili, buši, reže metal, sluša preglasno Radio Banovinu i po ljeti stalno lupka orahe u ljusci. Presladak, sjedokos, sa osmijehom na licu, starosjedioc u zgradi i motorički prenapredan za svojih 75. Je li to susjed iz pakla?” zapitala se jedna čitateljica.

Za neke, kućni red je sasvim dovoljan.

“I bilo bi puno bolje metnut tepih gdje se više boravi i gdje se djeca igraju i nema problema”, smatra jedna čitateljica.

No, kod dobrosusjedskih odnosa, uvažvanje drugih je ipak najbolja politika.

“Nemojte činiti drugima ono kaj ne želite da drugi čine vama i fertig (pošteno)”, zaključio je jedan čitatelj.


Komentari