Tomašević oduševljen polovnim tramvajem, Zagrepčani kontriraju: ‘Taman za Tehnički muzej’

Foto: Sindikat Zagrebačkog holdinga - ZET/Facebook

U garažu ZET-a na Remizi upravo je stigao prvi od 11 rabljenih tramvaja iz njemačkog Augsburga. Prve fotografije i snimke procurile su od djelatnika ZET-a, a na njima se može vidjeti da je uistinu riječ o vozilu koje je staro više desetljeća.

Star je 27 godina i nema klimu: Ovo je prvi polovni tramvaj koji je stigao u Zagreb

Tek treba doći ostalih 10 vozila – još nije poznato točno kad – no, u Gradu Zagrebu novom su akvizicijom itekako zadovoljni. Tramvajem se na svojoj službenoj Facebook stranici pohvalio i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Nakon što smo osigurali 40 milijuna eura za 20 novih niskopodnih tramvaja i potpisali ugovor o isporuci, ovo je još jedan korak ka dugoročnom cilju boljeg javnog prijevoza kroz povećanje broja vozila, smanjenje kvarova i češće vožnje na pojedinim linijama”, napisao je.


Vozit će još 10-15 godina

Novi tramvaji proizvođača Končar, njih 20, trebalo bi stići kroz dvije godine, a ovih 11 rabljenih tramvaja služe kao prijelazno rješenje koje bi trebalo pokriti “rupe” izazvane često neispravnim i starim voznim parkom.

Polovni tramvaji gradskim bi ulicama trebali voziti još 10-15 godina, rekao je Tomašević. ”
Bivša vlast je zanemarivala potrebe građana, pa je zadnji tramvaj isporučen prije čak 13 godina. Veselim se da nakon toliko godina ZET napokon dobiva pojačanje u vidu ovih tramvaja”, napisao je.

Polovni tramvaj stigao je u petak ujutro (Foto: Privatna arhiva)

Građani su kritični

Tramvaji su koštali 2,7 milijardi eura, što znači da su stajali otprilike kao jedan novi, a proizvedeni su 1996. godine. Polako su počele stizati i prve reakcije građana koji i nisu toliko oduševljeni novim izgledom.

“Taman za Tehnički muzej”, “Iz ZET-a u Tehnički muzej”, “Novi krik tehnologije”, “Super oldtimeri”, pišu naši čitatelji, dok su ipak pojedinci istaknuli da čak i ovi stariji tramvaji izgledaju bolje od onih koji trenutno prometuju gradskim ulicama.


Komentari