TEROR U LONDONU: 19-ogodišnji mladić iz Norveške nožem ubio jednu, a ranio pet osoba

Sky News/Screenshot

Točni motivi napadača još uvijek nisu poznati, a policija nije isključila ni mogućnost terorističkog napada.

Jedna je žena smrtno stradala, dok je petero ljudi ozlijeđeno u napadu koji se dogodio u četvrtak ujutro oko 8:30 sati u samom središtu Londona. Napad je počinio 19-ogodišnji Norvežanin za kojeg se vjeruje da je već dulje vrijeme imao problema s mentalnim zdravljem.

Točni motivi napadača još uvijek nisu poznati, a policija nije isključila ni mogućnost terorističkog napada. Smatraju da su žrtve odabrane spontano i slučajno. “Iako istraga još uvijek nije završena, sve što smo dosad saznati ukazuje da je do ovog tragičnog incidenta došlo zbog lošeg mentalnog zdravlja napadača”, piše Sky News. Preminula žena bila je američka državljanka, a ostale ozlijeđene žrtve su iz Velike Britanije, Izraela, SAD-a i Australije.  

Policija je obavila razgovor s osumnjičenim, kao i sa svim svjedocima te detaljno pretražila dom 19-godišnjaka. Na ulicama Londona još uvijek vlada panika i strah, naročito jer se na tom istom mjestu 2005. godine dogodio bombaški teroristički napad. To je za Veliku Britaniju bio jedan od najstrašnijih dana, u stravičnom napadu smrtno je stradalo 50-ak osoba, a ozlijeđeno ih je više od 700.


Komentari