‘SUSRELI SU NAM SE POGLEDI!’ Pernar sreo čovjeka kojeg želi spremiti u zambijski zatvor: ‘Čuj Noa jel ti misliš…’

Ivan Pernar (Foto: Bruno Konjevic / CROPIX)

Nastavljeno je suđenje hrvatskim državljanima koji su u Zambiji optuženi za trgovinu djecom, a novo ročište je zakazano za četvrtak kada će sutkinja odlučiti hoće li osloboditi hrvatske državljane ili se suđenje nastavlja.

Sve je to na svom Facebooku profilu komentirao Ivan Pernar, koji u toj državi boravi kao svjedok optužbe.

“Danas sam nakon suđenja u trgovini sreo Nou Kraljevića. To je bio prvi put da sam se neplanirano susreo s njim u Ndoli. Pogledi su nam se sreli, doimao se zamišljeno. Razmišljao je sigurno o današnjem ročištu i koja bi mogla biti odluka sutkinje u četvrtak.

SUĐENJE U ZAMBIJI: Protiv Hrvata svjedočio policajac koji ih je uhitio, u četvrtak se očekuje odluka sutkinje

Zanimljiv je ovaj slučaj jer će odrediti mnoge ljudske sudbine, s naglaskom na prostornu i vremensku dimenziju. Iako smo planirali u Zambiji boraviti kratko, ostali smo puno dulje. On je tu već šest, a ja tri mjeseca.

Kroz to vrijeme siguran sam da je imao prilike shvatiti kako ovdje stvari funkcioniraju, od svakodnevnog života do zatvora i sudova. Veliko je to iskustvo i neovisno o ishodu suđenja siguran sam da će se prije ili kasnije vratiti u Hrvatsku, Tada će stati pred kamere i pitat će ga, čuj Noa jel ti misliš da je bila mudra odluka ići u Zambiju po djecu iz Konga?

O njegovom slučaju bi se komotno mogao snimit poludokumentarni film jer je tip zapravo jako intrigantan, neobičan je. Odluke koje je donosio u životu svakako ga čine jedinstvenom osobom u Hrvatskoj, ne znam ni jednog transseksualca koji je išao u Zambiju po dijete iz Konga. Takvih nema dvoje u Hrvatskoj i upravo je zbog te posebnosti plijeni pažnju.

Osobno smatram da je donosio krive odluke u životu i da je prekršio zakon, on sigurno smatra suprotno, ali to više nije bitno. Njegovu zemaljsku sudbinu odlučit će sud u Zambiji. Ja sam dao sve od sebe da ga osude, on će dati sve od sebe da se izvuče od osuđujuće presude.

HRVATI NEUTJEŠNO PLAKALI U SUDNICI! Ročište u Zambiji ponovno odgođeno: Na sud dovedena i djeca, Pernaru sutkinja oprostila ispade u sudnici

I kad sam prolazio pored njega, htio sam ga pitati, čuj Noa, kaj ti misliš kaj bu sutkinja rekla u četvrtak. Ali nekako, kao da je nevidljiv zid između nas koji ni on ni ja ne možemo proći. Siguran sam da bi i on nešto htio pitati mene, vjerojatno čak i isto pitanje, ali iz istog razloga ne smije.

On živi trenutno od ročišta do ročišta, to ne možete razumjeti ako niste ovdje. Ne razmišljamo ni ja ni on o tome kakav će bit krajnji ishod suđenja, zanima nas oboje samo odluka sutkinje u četvrtak”, stoji u njegovoj objavi.


Komentari