Snaha u šoku nakon riječi koje joj je uputila svekrva: ‘Rekla sam da to ne dolazi u obzir’

Neobičan tijek razgovora kod svekrve i svekra uznemirio Zagrepčanku (Foto: Pexels)

Na društvenoj mreži Reddit Zagrepčanka je ispričala razgovor koji ju je zatekao kod svekrve i svekra.

”Dakle imam zaručnika i on je skroz drugačiji od svojih roditelja, dok su oni puni čudnih stavova. Ja imam otvoren svoj posao.

Ne živimo s njima iako su nudili da dođemo u njihovu kuću. I sada dolazimo na temu. U više razgovora s njima su istaknuli kako kada umru jednog dana sve ostavljaju svome sinu i meni, dok kćeri ništa jer se ona udala i ona je tuđa, a da ću se ja brinuti za njih.

Ono kad budu nemoćni useliti ih sebi i njegovati. Imam svoj posao, radim ga sama i radim ga jako dobro, ali oni smatraju da je na meni da se ja pobrinem za njih iako imaju dvoje djece. Ja sam rekla da to ne dolazi u obzir, da ja imam svoje roditelje koji su meni prioritet ako do tako nečeg dođe jednog dana. Nemam problem da im pomognem, odem u nabavku, vozim doktoru, ali da glumim njegovatelja? Apsolutno ne”, ispričala je detalje razgovora.

Šokirala se prijedlogom svekrve i svekra (Foto: Pixabay)

‘Smatraju da sam neposlušna’

Ispričala je kako je ostala šokirana njihovim konzervativnim stajalištima.

”Rekli su mi tako će se i tvoja šogorica brinuti za tvoje roditelje i njoj i tvom bratu će sve tvoji roditelji ostaviti, neće valjda tebi, a udala si se? Moji roditelji imaju oporuku i brat i ja dobivamo sve po pola (nije da mi je to bitno pretjerano), ali za ovaj kontekst mislim da je. Nakon što sam im sve to objasnila što pristojnije, našli su se smrtno uvrijeđeni i odbijaju razgovarati sa mnom.


Nije da me dira pretjerano što ne razgovaraju sa mnom, jer oni imaju neke ideje, zahtjeve, prohtjeve, očekivanja koja ja ne planiram ispunjavati i jasno sam to dala do znanja pa im je to veliki problem.

Smatraju da sam neposlušna i da me zaručnik treba staviti u red. Imate vi takve situacije? Iskustva? Jesam ja luda ili oni?”, pita ova žena.

‘Nisam čula za tako nazadne ljude’

Ispod objave nizali su se komentari korisnika Reddita koji su stali na njezinu stranu i dijelili savjete kako postupati u ovakvim situacijama.

”Primi jastuk u ruke i pogledaj ju u oči sa zlobnim smješkom i reci ‘da, pobrinut ću se za vas. Sreži to u korijenu”, pisali su građani.

SVEKRVA MORA U ZATVOR JER JE SNAHU NAZVALA ZMIJOM: ‘Fizički i psihički sam potkraj snaga’

”Realno, nemoj se uopće dovoditi u situaciju da se raspravljaš. Ti i zaručnik se dogovorite kakav je vaš stav”, savjetovali su joj.

”Moralne ucjene. Pretpostavljam da bi na kraju svakako dali dio kćeri koji joj i pripada, što god sad govorili. Ti si ponudila i više nego što si trebala (odlazak u dućan, lijekove, doktoru). Ako će trebati više, neka prodaju kuću i idu u dom”, pisali su joj.

Prijedlog od svekrve i svekra nije joj se nimalo svidio (Foto: Pixabay)

‘Znam dvije slične obitelji’

”Nisam čula za tako nazadne ljude jedno 10 godina. Znam dvije slične obitelji. Jedna iz zaleđa Zadra, žena mužu pere noge svaki dan (nije šala), imaju blizance – curu i dečka, dečko dobije sve, bicikl itd, mala ništa.

Drugi su iz Bosne, Jajce, dok muž jede, žena stoji sa strane i čeka dok on pojede. Obje obitelji i oba supružnika poprilično sam sigurna imaju samo osnovnu školu. Za žene sam 100% sigurna da imaju samo osnovnu”, odgovara jedna čitateljica.

‘FALILO JE SAMO DA ME POŠKROPI!’ Snaha u šoku što joj je svekrva donijela za useljenje: ‘Valjda misli da sam vještica’

”Ma ja ni formalno ne bih obavljala da mi je ovakva situacija, čak bih se naljutila i na zaručnika da to forsira. Ovo je čista degradacija i manipulacija, po meni drži se zaručnika ako je normalan, ali bježi od njegove obitelji”, jedan je od savjeta.

”Tvoj zaručnik ti treba držati leđa u svakoj situaciji s njegovom obitelji. On ti treba biti potpora i barijera između njih. Nije na tebi da vodiš bitke s njima, već on treba razgovarati s njima o svemu tome i reći što te sve smeta i da nisu ok prema tebi”, zaključni je savjet.


Komentari