SKANDALOZNO Prostor bivše tvornice Sljeme ‘grca’ u smeću! Otpad ilegalno odlaže i Holding?

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pored obnove, jedan od najvećih problema u Zagrebu je otpad i zbrinjavanje istog. Kako doznaje portal Direktno u prostoru nekadašnjeg kompleksa Sljeme u Sesvetama odlaže se šuta, gumeni otpornici te rasvjetni stupovi. Prema riječima sugovornika koji je odlučio progovoriti o navedenoj situaciji, sve je počelo prošle godine kada je Grad raskinuo ugovore o čuvanju praznih objekata diljem Zagreba. I na samom ulazu u kompleks bivše tvornice stoji obavijest o raskidu ugovora.

“Samim time je to postalo okupljalište sakupljača sekundarnih sirovina, skidaju se cijevi i žice, baš je kaos. Kako je to sada otvoreno išao sam se prošetati po cijelom Sljemenu i tada su naišli radnici Vodovoda i odvodnje koji su u tom trenutku izbacivali šutu s kamiona, a Holdingov bager je rastresao šutu”, objasnio je sugovornik.

Prvi je put to uočio 5. siječnja oko 13.00 sati te dodaje da Holdingova vozila imaju GPS uređaje i lako se može provjeriti gdje su se kretali. Upozorava da se smeće tu skuplja godinama. Da bi cijela stvar još dramatičnija, sugovornik kaže da su mu radnici jednom prilikom rekli da se ne smije “motati” po kompleksu. Na njegov odgovor da oni na “Sljemenu” ne bi smjeli odlagati građevinski otpad, iz Holdinga su mu poručili da imaju ugovor za to.

“To ne bi smjelo biti moguće s obzirom na to da taj prostor nije odlagalište otpada nego ima potpuno drugu namjenu. Osim toga, tamo je podloga vodopropusna i sve što se tamo izbaci odlazi u otpadne vode”, objašnjava sugovornik za Direktno i kaže da se na prostoru bivše tvornice godinama ilegalno odlaže glomazni i drugi otpad, a kako više nema ni zaštitara, otpad su počeli gomilati i iz Holdinga.

“Ako je to stvarno napravio i dozvolio netko iz Holdinga, za to bi trebao odgovarati, a ako nije Holding, opet se mora utvrditi tko je to radio”, ističe.

O navedenom se iz Holdinga nisu još uvijek oglasili.



Komentari