Sandra Benčić oštro o novom šefu DORH-a: ‘Po noći se s kriminalcima vozi po Zagrebu’

Sandra Benčić (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Na još jednom uspješnom uprizorenju Seljačke bune u Donjoj Stubici, saborska zastupnica Sandra Benčić komentirala je među ostalim današnju izjavu potpredsjednika Vlade Olega Butkovića o izboru i sigurnosnoj provjeri glavnog državnog odvjetnika.

Butković je naime rekao da postoji čitav niz logičnih pitanja zašto nije bilo postupanja prije devet godina, a sada devet godina kasnije, u transparentnom postupku i proceduri koja je zadovoljila sve kriterije, sada se radi ova tirada i vrijeđanja.

“Turudić je samo i isključivo njihova ne greška, nego kardinalna greška. On je njihov izbor i on u tih devet godina nije bio ničiji tuđi izbor, a podsjetit ću Butkovića isto tako da su oni upravo na vlasti, od tih devet, osam godina. Što su oni učinili po pitanju Turudića cijelo to vrijeme”, rekla je Benčić za Dnevnik HRT-a.

Benčić je rekla i da se Turudić s kriminalcima po noći vozi po Zagrebu te da odaje detalje iz istraga svojim pajdama.

“Da su na Odboru za pravosuđe umjesto nas saborskih zastupnika sjedili ljudi iz krim-podzemlja i da su birali glavnog državnog odvjetnika, Turudić bi im sigurno bio izbor”  rekla je.

Danijela Dolenec, Sandra Benčić, Ivana Kekin i Tomislav Tomasević (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Simbol otpora sili

Benčić je među ostalim rekla da je Seljačka buna simbol otpora sili.


“To je otpor koji mi kao hrvatsko društvo još dan-danas imamo i to je otpor koji pokazujemo i pokazat ćemo itekako sljedeće subote na Markovom trgu”  poručila je.

“Iskoristila bih ovu priliku da sve građane pozovem da se prisjetimo kako je otpor sili i nasilju cijelo vrijeme naše povijesti bio važan. Kolikogod da smo se činili slabiji, pobjeđivali smo one koji su nas prisiljavali. Možda ne iz prve, možda ne iz druge, ali na kraju jesmo. Pobijedit ćemo i 17. 2. na Markovom trgu, a onda ćemo pobijediti i konačno kada izađemo na izbore”, rekla je Benčić.

Sabor odlučio: Ivan Turudić je novi glavni državni odvjetnik


Komentari