REKLAMA KOJA JE ZGROZILA INTERNET: Muškarca ubacila u perilicu, a onda se dogodilo ovo (VIDEO)

reklama rasizam
Screenshot

Tvrtka se zbog sadržaja reklame ispričala javnosti. 

Televizijska reklama za deterdžent tvrtke Shanghai Leishang Cosmetics Ltd. izazvala je burne reakcije diljem svijeta. Svjetska se javnost izričito uzbunila nakon objave reklame rasističkog sadržaja, u kojoj djevojka tamnoputog Afroamerikanca baca u perilicu za rublje. Sporno je u reklami to što iz perilice ne izađe isti čovjek. Naime, umjesto tamnoputog Afroamerikanca, izađe svijetloputi Azijat. 

https://youtu.be/Xq-I0JRhvt4

Svjetska je javnost reklamu ocijenila iznimno rasističkom, a javne osude bile su toliko snažne da se tvrtka Shanghai Leishang Cosmetic javno ispričala u subotu kasno navečer. Međutim, u službenom priopćenju tvrtke stoji kako se tvrtka ispričava svima koji su se uzrujali zbog kontroverzija koje je izazvala reklama u kojoj prašak za rublje pretvori crnca u svjetloputog Azijata.

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama tvrtka navodi dugi popis stranih medija koji su izvijestili o reklami, a potom se ispričava za kontroverzije koje je izazvala reklama. No proizvođač praška Qiaobi nije se ispričao i zbog rasizma u reklami.


Komentari