RADNICI ODGOVORILI NA PRIJETNJE IZ HOLDINGA! Poručili upravi: Ispunite ovaj zahtjev i vraćamo se na posao

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nakon konferencije za medije koju je organizirao Zagrebački holding na kojoj su poručili kako štrajk djelatnika Čistoće smatraju nezakonitim razgovarali smo i s radničkom stranom.

‘ŠTRAJK SMATRAMO NEZAKONITIM’ Iz Zagrebačkog holdinga radnike pozvali da se vrate na posao

Predsjednica sindikata Čistoće Mrijana Kaltak rekla nam je kako nema nikakve svađe niti razdora među sindikatima niti se štrajk prekida.

“Nema nikakve svađe. Svi sindikati smo kao jedan, upravo sjedimo zajedno za stolom i razgovaramo. Nikakvih svađa nije bilo, i dalje smo tu i razgovaramo”, demantirala je napise koji su se pojavili u nekim medijima.

RADNICI ČISTOĆE NI DANAS NEĆE RADITI! Poručili Upravi: ‘Zahtijevamo prihvaćanje ovih zahtjeva pisanom ovjerom’

Istaknula je kako je uprava dosad pozitivno odgovorila na jedan dio zahtjeva te se nada da će se cijela situacija riješiti. Kaže kako bi se moglo krenuti raditi ako uprava pozitivno odgovori na još jedan zahtjev.

“Da se riješi pitanje koeficijenata na otežane uvjete rada. Ako uprava pismeno prihvati koeficijente koje su tražili komunalni radnici i vozači i obveže se pismeno da će odmah krenuti u sređivanje tog pitanja radnici će se vratiti na posao. Komunalni radnici traže koeficijent 1.8, a vozači 2.4 to jest da se izjednače koeficijenti s ostalim vozačima u drugim tvrtkama u Holdingu”, objasnila je glavni uvjet radnika te poručila kako se dotad nastavlja, kako kaže, ovo okupljanje i prosvjed radnika.

(FOTO) BLOKADA U POGONU ČISTOĆE! Radnici na kiši, telefoni na ušima, kamioni se ne miču s parkirališta

(FOTO) NA ULICAMA RAZBACANE ZGVREĆICE! Evo kako centar grada izgleda nakon jedne noći štraka djelatnika Čistoće

‘NE POPUŠTAJTE, NEKA SMEĆA’! Neki solidarni s radnicima Čistoće, drugi se osjećaju izigrano: ‘Mi glupani odvajamo, oni pametni sve pomiješaju?’


Komentari