Prizor koji je uznemirio Zagrepčane: Doznali smo što je moglo izazvati problem zbog kojega je intervenirao Holding

Fontana na Zrinjevcu (Foto: čitatelj)

Stanovnik centra Zagreba u našu je redakciju poslao fotografije i snimke koji je snimio u parku Zrinjevcu. Kako je objasnio, uočio je da je boja tamošnje fontane zelena te da je njena površina ispunjena pjenom koja izgleda kao sapunica.

Fontana postala zelena: Zagrepčanin ogorčen na prizor u centru grada: ‘Smrdi i puna je pjene’

Naglasio je kako onuda svakodnevno prolazi te se, s obzirom na to da neko vrijeme nitko nije reagirao, za pomoć obratio nama. “Kao da pseći izmet nije dovoljan, na Zrinjevcu je i voda u vodoskocima nesnosnog mirisa, prljava, puna pjene”, opisao je.

Upit o ovoj situaciji poslali smo Gradu, koji je odgovorio putem Zagrebačkog holdinga.

“Fontana Blizanci na istočnoj strani parka Zrinjevac čisti se redovito, jednom tjedno prema planu čišćenja, kada se voda iz bazena prazni, fontana čisti i ponovo puni vodom. Zbog zaprimljene prijave, jučer smo reagirali interventno uklanjanjem površinske pjene”, napisali su. Fontanu su očistili u srijedu, 21. lipnja.


Zelena voda u fontani na Zrinjevcu (Foto: Čitatelj)

“Molimo građane da u fontane ne ubacuju kuglice sapuna ili fontanu koriste za kupanje pasa uz upotrebu šampona, kako bi svi zajedno uživali neometano u prekrasnim vodnim prizorima fontana na Zrinjevcu”, njihov je apel Zagrepčanima.


Komentari