PREMINULA SANJA MAZALIN Sutkinja koja je presudila Davidu Komšiću i Tomislavu Sauchi

commons.wikimedia.org

Sutkinja Sanja Mazalin preminula je nakon teške bolesti, na Božić 25. prosinca. Bila je sutkinja na Županijskom sudu u Zagrebu, a sudila je u brojnim važnim predmetima.

Kako prenosi Dnevnik.hr, sudila je u brojnim predmetima od megaspostupka “financijskog inženjeringa u 90-ima”, za ubojstvo Kristine Krupljan za što je osudila Davida Komšića

Njene riječi u presudi snažno su odjeknule u javnosti: “David Komšić ni u jednom trenutku nije iskazao kajanje i to je posebno zabrinjavajuće. Ali sad konačno mora preuzeti odgovornost. Ovo je poruka i da će počinitelji biti pravično kažnjeni. Kad se ogole sve suhoparne riječi, ovo je jedna tragedija, ovo je potresna smrt mlade djevojke na pragu života, koja je nosila još jedan život. Tragedija je i to što je to učinio mladi čovjek. On je zavio u crno ne samo Kristinine roditelje, nego i svoje roditelje, ali i društvo jer u ovakvom društvu nitko ne želi funkcionirati”.

Sudila je i Tomislavu Sauchi, nekadašnjem tajniku Zorana Milanovića dok je još bio premijer, ali i tajnici u Vladi Sandri Zeljko u “aferi dnevnice”. Osudila je i Miroslava Tomasa. On je ubio brata blizanca u zajedničkom stanu u Zagrebu u novogodišnjoj noći 2013. godine.

Suprug Sanje Mazalin, Ivica Mazalin je odvjetnik, a imaju i dvoje djece.


Komentari