Poznatu spasiteljicu prozvali da zlostavlja životinje: ‘Pokušali su me predstaviti kao monstruma’

Gloria Malin (Foto: Instagram/ spas.udruga screenshot)

Već smo pisali članak o tome kako posljednjih dana kruže informacije i priče u medijima da poznata spasiteljica životinja, Gloria Malin, drži životinje u neadekvatnim uvjetima te da neke čak i zlostavlja.

U travnju je Veterinarska inspekcija primila i veći broj prijava na račun Udruge S-PAS by Gloria Malin, pa sad inspektori provode nadzor.

“U tijeku je kontrolno instruktivni nadzor veterinarske inspekcije, a vezano uz postupanja po ranije provedenim inspekcijskim nadzorima nad radom predmetne udruge i odgovorne fizičke osobe”, pišu iz Veterinarske inspekcije.

Gloria Malin (Foto: Gloria Malin)

Postoji veći broj prijava

Kako objašnjavaju, dobili su veći broj prijava na račun rada S-PAS udruge: “Naime, u travnju 2024. godine zaprimili smo veći broj prijava vezanih u postupanje predmetne udruge i fizičke osoba te su nadzori utvrđivanja svih okolnosti i činjenica navedenih u predmetnim prijavama u tijeku, a nadzore obavljaju veterinarski inspektori Središnjeg ureda Državnog inspektorata”.

Kontaktirali smo i Gloriju Malin kako bi nam kazala svoju stranu priče, a kako otkriva, jako je frustrira način na koji su mediji nedavno pisali o udruzi i njoj samoj.

“Jedan je portal nedavno objavio priču o nama i o njihovoj profesionalnosti ili manjku iste neću ni pričati. Fotografkinja je izjavila da ju je kod nas pas ugrizao, što nitko od nas nije vidio niti nam je ona rekla. Ja sam se toj novinarki odmah nakon izlaska članka javila, ali do danas nisam primila odgovor o tome da ju je pas ugrizao. Jer da jest to bi njima sigurno bila senzacija. Da je otišla na hitnu trebao joj je broj knjižice i potvrda da je pas cijepljen, tako da mi je uopće suludo komentirati takve stvari”, priča Gloria.


@zagrebinfo Vuk, srna, vepar… Mislite li da biste nabrojali više životinja? 🐅 #zagrebinfo #zoo #zivotinje #animals #zooloskivrt #kviz #quiz #voxpopuli #streetinterview #zagreb #tiktok #viraltiktok #fy #fyp ♬ original sound – zagreb.info

‘Mi smo sami objavili sporni video’

“Što se tiče mirisa urina, mi imamo vani životinje koje kakaju i pišaju i naravno da se osjeti miris urina uz sve naše napore da se dvorište pere i dezinficira što činimo dva puta dnevno – ujutro i navečer”, objašnjava Gloria.

Također nam je prokomentirala i optužbe da zlostavlja životinje. Naime, postoji video na kojem se vidi kako Gloria izvlači psa i nogom ga pritišće uz zemlju. Taj je video odjeknuo u medijima i optužbe su pale s više strana. Ali kako nam Gloria objašnjava, sama je udruga prva objavila video na društvenim mrežama jer kako kaže, nije bilo spornog postupanja prema životinji.

“Udruga S-PAS kao udruga je prva objavila taj video spašavanja psa iz Dubravice. Tu ja izvlačim psa koji je potpuno asocijaliziran, reaktivan i iz plahosti agresivan. Nježno ga nogom fiksiram na pod, iz iz tog su oni izvukli tek isječak videa i pokušali mene predstaviti kao nekog monstruma. Mislim da radim takve stvari ne bih objavila takav video na stranici koju prati skoro 60 tisuća ljudi“, priča Gloria.

Poznata spasiteljica pod istragom zbog optužbi za zlostavljanje životinja

U kontroli bila i inspekcija

Dodaje i kako je taj pas danas predivno udomljen u Vrbovcu: “Objavili smo videe i slike tog psa danas, ali to više nikog ne zanima. Nije njih briga za psa ili za utvrđivanje nepravilnosti u radu udruge već je ideja na nekakvim privatnim razinama uništiti mene”, kaže Gloria.

Kako smo već napomenuli, postoje i prijave Veterinarskoj inspekciji, a Gloria nam je otkrila da su im danas u nadzor došli inspektori.

“Danas je u kontroli bio Državni inspektorat. Došli su potpuno nenajavljeno i mi zaista nismo bili obaviješteni da će doći. Oni su zatekli čistu kuću, čiste prostorije i čiste pse. Vidjeli su da vodimo uredne papire, da imamo sve knjižice i da su svi psi uredno cijepljeni i čipirani, a da za one koji nisu imamo veterinarske nalaze koji objašnjavaju zašto cijepljenja nisu obavljena. Također su vidjeli i da su svi psi kastrirani. Čovjek mi je i sam rekao ‘puno toga ste nam potkrijepili dokazima’. Očito su očekivali puno veći kaos zbog broja životinja”, kaže Gloria.

@zagrebinfo Danas obilježavamo Svjetski dan zaštite životinja, a ovo su neke od zaštićenih vrsta u Hrvatskoj 🐢 #zagrebinfo #zivotinje #zastitazivotinja #zasticenavrsta ♬ original sound – zagreb.info

‘Postoji samo jedan problem’

Objašnjava da oni kao udruga ne bi smjeli imati toliko životinja i da je to zapravo jedini problem koji postoji.

“Na našoj su adresi zatečena 54 psa. Problem je što mi kao udruga, to jest ja kao privatna osoba ne bih smjela imati toliko životinja. Ali evo, ići ćemo na registraciju skloništa i nadam se da neće puno pasa ostati zakinuti za spašavanje dok se ti papiri ne ishode. Vjerujem da će vam i Državni inspektorat potvrditi to isto”, zaključuje Gloria.

Zagrepčanka o napadima koje su doživjeli sugrađani: ‘Iznenađena sam okrutnošću’


Komentari