Poštari dobili visoke kazne: Nisu dostavljali pošiljke, inspektore iznenadilo što su zatekli

Poštar raznosi pošiljke (Foto: Nera Simic / CROPIX)

Dvojica poštara će morati platiti kazne od dvije tisuće eura jer je u njihovim uredima pronađeno čak 450 nedostavljenih pošiljaka za koje je prošao dostavni rok, a oni ih nisu niti pokušali dostaviti, piše u srijedu Jutarnji list.

Jedan je poštar iz Pule, a drugi iz Ogulina, a u njihovom nesavjesnom obavljanju posla otkrili su ih poštanski inspektori i to još potkraj kolovoza kada su u Puli pronašli 400, a u Ogulinu 50 nedostavljenih pošiljaka.

Nova prevara širi se Facebookom: Ako ste kliknuli na ovu poveznicu hitno se javite policiji

Njih se dvojica nisu ni trudila negirati da nisu ni pokušali dostaviti pošiljke, iako su inspektorima za to nudili svakojaka obrazloženja koja su ovi na kraju odbacili.

‘Nedostatak radne snage’

Naime, za dio pošiljaka koje je trebalo dostaviti na području Ogulina iz HP-a su se, vidljivo je u rješenju koje je donijela Regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, branili kako za njih uopće nije prošao dostavni rok premda su zaprimljene između 7. i 11., a u uredu zatečene 24. kolovoza.


Tvrdili su, naime, kako su sporna pisma trebala biti dostavljena u naselja za koja je Pošta organizirala “izuzeće od organiziranja obveze uručenja pošiljaka svakog radnog dana” pa je činjenica da su u uredu stajala i do 17 dana prema HP-u bila opravdana.

Koliko Hrvatska pošta može biti spora: Testirali smo slanje pisma od Trga žrtava fašizma do Črnomerca

Za Pulu se tvrdilo kako je dostava problem zbog nedostatka radne snage i nemogućnosti organiziranja dostave, što su naknadno pojasnili Jutarnjem i u službenom odgovoru.


Komentari