POPRILIČNO NELOGIČNO: Izjave Ane Šarić ne poklapaju se s onim što piše u ugovoru!

Facebook

Ana Karamarko tvrdi kako je suradnju s tvrtkom Joze Petrovića raskinula kad je postalo izvjesno da bi njen suprug mogao postati član Vlade. No, ugovor je istekao daleko ranije.

Ana Šarić Karamarko rekla je za Jutarnji kako je suradnju s tvrtkom Joze Petrovića, točnije, lobistom MOL-a raskinula kad je postalo izvjesno da bi njen suprug mogao postati član Vlade. No prema objavljenom ugovoru stoji kako se on sklapa 1. veljače 2013. i istječe 31. siječnja 2015. godine. Tako je u vrijeme kada je ugovor istekao Ana Karamarko još bila Ana Šarić (udala se u svibnju 2015.), parlamentarni izbori nisu bili ni na vidiku, a tada još njenom današnjem suprugu nije bilo izgledno mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Drugim riječima, prema ugovoru Ana Šarić nije raskinula ugovor već je on istekao.

Isplatio joj 60 tisuća eura

Kako smo već pisali, tjednik Nacional objavio je kako je Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, dvije godine je preko svoje tvrtke Peritus plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništu Ane Šarić Karamarko. To otkriva ugovor o poslovnoj suradnji čija se kopija nalazi u posjedu Nacionala. Da se radi o autentičnom ugovoru i poslovnom odnosu koji je postojao, Nacionalu je potvrdio izvor blizak Tomislavu Karamarku.

Petrović je, lako moguće upravo novcem koji je primao od MOL-a, plaćao supruzi Tomislava Karamarka 2500 eura mjesečno da za njega prati stanje na energetskom tržištu. Prema tom ugovoru, Josip Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza u periodu nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge Ane Šarić, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

Ugovor je sklopljen 1. veljače 2013. između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić. Trajao je od 1. veljače 2013. do 31. siječnja 2015.

Postoje određene interesne povezanosti

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković drži kako za sada objavljeni podaci o poslovnom odnosu između supruge potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i njegovog prijatelja, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL, Joze Petrovića ne upućuju na to da je došlo do povrede zakona, ali ukazuju na ”postojanje određene interesne povezanosti” zbog koje je Karamarko “dužan otkloniti svaku sumnju u sukob interesa”.

>>> JASNA PORUKA TOMISLAVU I ANI KARAMARKO: Oglasila se šefica Povjerenstva za sukob interesa!

>>> NOVINARI ISPRESKAKALI ANDRIJU MIKULIĆA: Naveo povjerljiv podatak o zdravstvenom stanju ovog čovjeka!

>>> NOVINARKA DOBILA OTKAZ jedan dan nakon objave teksta o obitelji Karamarko!


Komentari