Ponovno snažan potres u susjedstvu, osjetio se i u Hrvatskoj: ‘Užas, do kad to misli trajati’

Foto: EMSC

Potres magnitude 4.3 po Richteru u utorak navečer pogodio je područje Crne Gore, u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom te Hrvatkskom. Prema prijavama stanovnika, podrhtavanje se osjetili u sve tri zemlje, kod nas sve do Splita.

Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara, nekih 77 kilometara od Podgorice. Svjedoci su javili da je došlo do snažnog podrhtavanja.

“Užas”, “Prilično jako zatreslo i trajalo nekih 6, 7 sekundi”, “Treslo dobro”, “Jako i dugo”, pišu neki stanovnici pogođeni potresom. Za sad nema podataka o šteti.

Foto: EMSC

Nedavno bio jak potres

Vrlo snažan potres, podsjetimo, pogodio je prije nekoliko tjedana pogranično područje Crne Gore te se također osjetio stotinama kilometara dalje. Srećom, dojava o značajnoj šteti nije bilo, a nakon tog potresa uslijedili su deseci jačih potresa te više stotina slabijih.

Riječ je, inače, o seizmičnom području koje u svojoj povijesti “pamti” više snažnih potresa. Jedan od njih bio je i onaj magnitude od 7.0 po Richteru još davne 1979. godine, a tog je dana život izgubilo 136 osoba, i to u Crnoj Gori te Albaniji.

 


Komentari