PLEMENITA GESTA ZAGREPČANA: Evo koliko novca se uspjelo skupiti u samo jednom danu! (FOTO)

zagreb.hr

Tijekom samo nekoliko sati Sajam je posjetilo oko sedam tisuća posjetitelja, a prema riječima organizatora očekuje se prihod veći od tristo tisuća kuna koji je namijenjen za opremanje dviju hrvatskih institucija – Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, iz Zagorja i Psihijatrijske bolnice Lopača, iz Rijeke.

Drugog adventskog vikenda, otvoren je 22. po redu tradicionalni humanitarni Božićni sajam na Velesajmu. Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik, a Sajam je organizirao Međunarodni klub žena.

Ove godine na Sajmu je sudjelovalo 47 država, a posjetitelji su mogli degustirati delicije iz cijeloga svijeta. Na štandovima su se mogli probati izvorni proizvodi zemalja sudionika sajma od kojih se moglo naći različitih pića, vina, igračaka i suvenira. Osim bogate gastronomske ponude na jednom mjestu posjetitelji su mogli uživati i u zvucima međunarodne glazbe koju su na glavnoj pozornici izvodile plesne skupine u izvornim narodnim nošnjama.

zagreb.hr
zagreb.hr

Tijekom samo nekoliko sati Sajam je posjetilo oko sedam tisuća posjetitelja, a prema riječima organizatora očekuje se prihod veći od tristo tisuća kuna koji je namijenjen za opremanje dviju hrvatskih institucija – Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, iz Zagorja i Psihijatrijske bolnice Lopača, iz Rijeke.

Pohvalivši rad Međunarodnog kluba žena i njegove ciljeve, Milan Bandić je istaknuo kako ovakvi humanitarni projekti uvijek imaju podršku Grada. “Današnjim sajmom Zagreb svijetu šalje poruku ljubavi, tolerancije i multikulturalnosti”, poručio je Bandić, stoji na službenim stranicama Grada.

Od 1993. godine Božićni sajam prikupio je više od četiri milijuna kuna za humanitarne svrhe.

zagreb.hr
zagreb.hr


Komentari